fbpx

.Net Академија

Програмата на .NET Академијата можат да ја посетуваат и почетници. Самата програма е поделена на два дела: основен курс за оние што никогаш не учеле програмирање и мораат да ги научат основите напрограмскиот јазикC#; и напреден курс – Developing ASP .NET Core MVC Web Applications, што моментално е најбараната и најкористената нова технологија од .NETа вклучува и други технологии како CSS &JavaScript Web Api.

Програмата е организирана како целина од теоретски часови и лабораториски вежби. Нашиот ментор е сертифициран на официјалната Microsoft програма за .NET. На предавањата ќе користи официјална литература.

 

Смени ја професијата денес!

Никогаш не било полесно да се промени професијата без разлика дали сте адвокат, економист или преведувач. Ако сакате да направите чекор кон ИТ кариера ова е првиот чекор. Но потребно е да сте свесни дека ништо не е преку ноќ и бара многу труд и време кое треба да го вложите. Се што ќе замислите е можно, но зависи само од Вас!

Првиот чекор е да се стекнете со потребното знаење и насока од каде да почнете. Затоа одбравме ментор со големо искуство од кој ќе научите не само програмирање туку и грешки, за да не ги правите Вие. Ментор кој ќе Ве насочи да размислувате и да решавате проблеми, а не само да копирате код.

 

Загарантирано знаење

Доколку сметаш дека не си научил доволно, дојди слушај ја Академијата уште еднаш со друга група. Бесплатно!

 

Мојата идна професија

По завршувањето на Академијата Ви предлагаме да започнете со пракса како Junior .NET Developer, да стекнете искуство и да инвестирате во зголемување на вашето знаење.

 

Сесии со кодирање

Live coding сесии, работа во тимови и хакатони се само дел од настаните кои ќе ги добиете на оваа Академија.Сакаме да развиете чуство како е да се работи во ИТ компанија низ текот на Академијата.

 

Microsoft официјална сертификација

По завршувањето на Академијата заинтересираните студенти можат да се пријават дополнително за Microsoft официјална сертификација.

Basic Course 1: Software Development Fundamentals – C# ( 30 hours )

 • Introduction to Programming
 • Introduction to Object-Oriented Programming
 • Understanding General Software Development
 • Understanding Web Applications
 • Understanding Desktop Applications
 • Understanding Databases

 

Advanced Course 2: Developing ASP.NET Core MVC Web Applications ( 90 hours )

Module 1: Exploring ASP.NET Core MVC

Module 2: Designing ASP.NET Core MVC Web Applications

Module 3: Configuring Middleware and Services in ASP.NET Core

Module 4: Developing Controllers

Module 5: Developing Views

Module 6: Developing Models

Module 7: Using Entity Framework Core in ASP.NET Core

Module 8: Using Layouts, CSS and JavaScript in ASP.NET Core MVC

Module 9: Client-Side Development

Module 10: Testing and Troubleshooting

Module 11: Managing Security

Module 12: Performance and Communication

Module 13: Implementing Web APIs

Module 14: Hosting and Deployment

На Македонски јазик

 

• Златко Николовски in

Златко е сениор .NET девелопер со повеќе од 18 години искуство во .NET programming. Има работено со .NET од самиот почеток на .NET верзијата 1.0, се до денешната.NET Core 3.1. Тој е сертифициран Microsoft професионалец и има големо искуство во повеќе интернационални проекти.

Сакате да се запишете, но не сте сигурни?

Бидете ни гостин на едно предавање, запознајте ги предавачите и нивниот стил. Како и слушнете ги искуствата на студентите.

Аплицирајте на линкот во прилог и ќе Ви испратиме линк за приклучување доколку има активна група во моментот. Доколку нема, ќе Ви испратиме бесплатен видео запис од нашите предавања и вебинари.
Пријави се и биди гостин на час

Пријава

Нашата .NET академија сè уште трае. Финалните проекти може да ги видите по завршувањето на Академијата.

2,100 EUR

120 часа (5 месеци, 2-3 пати неделно)

Плати на 15, 24, 36 или 50 рати

w

Македонски јазик

Z

Период за онлајн подготовка

Z

Помош при вработување по Aкадемијата

Z

Меѓународен сертификат + Додаток на диплома со ЕКТС кредити

     ДОБИЈ 10% ПОПУСТ

     ДОБИЈ 10% ПОПУСТ

     АПЛИЦИРАЈ СЕГА

     Пријавата е успешна. Ви благодариме!

     Pin It on Pinterest