Со вклучена Програма за вработување

<

Check

12 месеци до јуниор бекенд девелопер!

Check

Потребно предзнаење: Почетник

Check

Гарантирана работа (или ти ги враќаме парите!)

Check

Структура на програмата:
12 месеци предавања + Стажирање + Гарантирана работа

Creative Hub Students

Back-Еnd девелоперите се на врвот на листата на најбарани tech професии во 2023!

€49,022 - €80,000

плата на Back-end девелопери во Европа

Секоја 3та компанија

во Европа има потреба од Back-end девелопер

120,000

слободни работни места за Back-end девелопери во Европа

€20 - €40

е саатница на Upwork за Back-end девелопери

Што можеш да работиш?

DEVELOPER CAREER PATHS

BACK-END DEVELOPER

FULL-STACK DEVELOPER

SOFTWARE ENGINEER

Од Front-end во {Back-End} брзо и лесно

Frontend to Backend
01

70% од студентите започнуваат со Академија за Front-end и потоа се запишуваат на Академија за Back-end за да научат дополнителни вештини и да заработуваат повеќе.

02

Дури и ако немаш претходно познавање од Front-end ќе го научиш тоа на почетокот на програмата. Но, како и да е ние те советуваме прво да ја запишеш Академијата за Front-end, па потоа да се запишеш на Академија за Back-end.

03

Front-end е се она што корисниците го гледаат и имаат интеракција додека Back-end е позадинскиот дел на кодот ондосно функцијата.

04

Академската програма на Академијата за Back-end започнува со основни модули од Front-end.

300+ студенти имаат дипломирано на IT програмите во Creative Hub

Формула за Успех

250 часа работа со инструктор


Академијата започнува со учење од искуственото знаење од нашите предавачи. Не е потребно предзнаење бидејќи предавачите ќе започнат од основите. Поставувај прашања, учествувај во вежби и добиј индивидуален фидбек за се она што ќе сработиш.

Гарантирана работа


Добиј ја првата работна понуда во рок од 1-3 месеци по завршувањето на Академијата.

3 практични проекти


За да го валидираш твоето знаење ќе изработиш 3 реални проекти, кои на крајот ќе ги претставиш во твоето Гит портфолио.

Но тоа не е се...

Регистрирај се до денес и добиј го следниот Bonus Pack:

 • 10 часа подготвителна програма
 • Курс за CV + Портфолио
 • Курс за оптимизација на твојот Линкедин профил
 • Прашања и одговори на интервју за работа
 • Детален план за вработување по завршувањето на Академијата
 • Неделна фидбек сесија со координатор
 • Билет за месечни invite-only Developers networking сесии

Програма

12 месеци работа, 2 пати неделно предавања, секоја сабота вежби со асистент, 24/7 Slack Community.

HTML - 1 недела
Студентите ќе научат
 • Како работи интернетот ( комуникација помеѓу веб страните и серверите)
 • Запознавање со код едитор
 • Структура на HTML елементи
 • Објаснување на атрибути и тагови и нивна правилна употреба
CSS - 3 недели
Студентите ќе научат
 • Основи на синтакса
 • CSS селектори
 • CSS бои, позадински бои, фонтови, слики
 • Позиционирање на елементи
 • Pseudo класи и pseudo елементи
 • Користење на надворешни библиотеки и фонтови (CDN)
 • Примери од пракса
Bootstrap - 4 недели
Студентите ќе научат
 • Основи на синтакса
 • Grid системи и grid класи
 • Типографија, слики, бои и позадински бои
 • Working with Forms and Inputs
 • Класи на елементите и компоненти
 • Комплетнa респонзивнa веб странa со Bootstrap 4
Git - 2 недели
Студентите ќе научат
 • Креирање сметка
 • Инсталирање GitHub
 • Креирање, преклопување и ажурирање гранки
 • Креирање нов GitHub репозитори
 • Додавање датотеки во Git
 • Проверување разлики
Ajax/jQuery - 2 недели
Студентите ќе научат
 • Употребување селектори и филтери за извлекување информации
 • Креирање, инсертирање и манипулирање со соджина на веб страна
 • Пристапување кон екстерни податоци со AJAX
 • Градење справувач со настани
Датабази -4 недели
Студентите ќе научат
 • Основни концепти на бази на податоци. ER дијаграми
 • Системи за управување со бази на податоци (DBMS)
 • Индексирање, надворешни клучеви, податочни типови
 • Спојување на повеќе табели (SQL Joins)
 • Користење на MySQL
 • Нормализација на табели во бази на податоци
 • CRUD операции со користење на SQL
 • Релации во датабазата
 • Концепти на one-to-one, one-to-many, many-to-many релации
PHP - 16 недели
Студентите ќе научат
 • Што е PHP?
 • Градење динамички веб сајтови
 • Структурно прогамирање во PHP
 • Работење со бази на податоци преку PHP
 • Инсталирање и гонфигурирање на PHP и MySQL
 • Разгледување на типови на податоци
 • Разбирање на наследството на класи и модификаторите за пристап
 • Работа со датотеки и директориуми
 • Пишување прилагодени функции
 • Објектно-ориентирано програмирање во PHP и напредни концепти
 • Design Patterns
 • Дефинирање и употреба на класи, методи и атрибути
 • Закачување на датотеките на сервер преку форми
 • Контролирање на кодот со логички изрази и циклуси
 • Употреба на вградените функции на PHP
 • Имплементирање дизајн модели, factory и strategy
Laravel - 12 недели
Студентите ќе научат
 • Користење на Composer package manager
 • Основни на Laravel
 • Валидирање на форми
 • Имплементација на Blade и Eloquent
 • MVC модел - развој на скалабилно софтверско решение
 • REST API и комуникација со сервер
 • Безбедност на пишаниот код
 • Дебагирање
 • Концепти на архитектура

3 Практични Проекти

Во текот на Академијата, студентите ќе ги изработуваат следните проекти за нивното Git Портфолио.

Реален Проект

1

Laravel проект

Реален Проект

2

Градење на API’s во Laravel

Реален Проект

3

Развој на проектот Laravel

Гарантирана работа

Job Guarantee

Целта на 89% од студентите е да ја променат својата кариера и да се вработат.

Со гаранцијата за вработување добиј ја првата работна понуда во рок од 1-3 месеци по завршувањето на Академијата.

Експертите кои ќе ти го пренесат знаењето

Добиј покана за следниот Developers Meetup во Creative Hub:

Front End Developers Meetup
Front-end Meetup- 04 Март, 2023

Избери ја програмата која најмногу ти одговара

Само Академија

*Научи вештини за најдобра цена

2900€

+ бесплатна подготвителна програма од 10 часа

+ Курс за вработување
*Спреми го CVто, оптимизирај го Github профилот, научи како да одговараш на прашања за интервју и самиот аплицирај на работни понуди!

+ неделен newsletter со понуди за работа

12 месеци програма!

или разговарај со поранешен студент

Creative Hub Student

Елена
Алумни на Фронт-енд Академија '23, денес јуниор фронт-енд програмер

ЕУ Сертифицирана

*Добиј ЕУ признаена диплома и продолжи да студираш или живееш во Европа

3150€

Се од Само Академија + Bonus Pack

ЕУ Диплома

+ 1 Фриленс проект за реален клиент ( опционално )

+ курс за поставување на твојот фриленс профил

Само уште една група до крајот на годината!

или разговарај со поранешен студент

Creative Hub Student

Никола
Алумни на Јава Академија '21 денес Software Engineer

Академија + Работа

Стекни искуство преку програмата за стажирање и нашите регрутери ќе те препорачаат на компаниите со кои соработуваме!

Money back

3650€

Се од ЕУ програма + 3 месеци стажирање на бекенд проекти

Добиј задачи и дневен фидбек за твојот код + сертификат за 3 месечно стажирање. По завршувањето на програмата работи со еден од нашите регрутери за да се вработиш како јуниор бекенд девелопер.

гарантирана работа како јуниор бекенд девелопер

ЕУ Диплома

Поради гарантираната платена работа оваа обука може да ја обезбедиме само на 10 луѓе годишно.
Регистрирај се денес и плати прва рата за да го резервираш твоето место.

или разговарај со

Creative Hub Student

Стојанчо
Програмски Координатор

Вклучено и:

Check

24/7 Slack група со предавачите на Академијата

Check

Секоја сабота code review со асистент

Check

Месечен извештај за твојот прогрес

Check

Фидбек сесии со менторите на Академијата

Симулации на технички интервјуа и гости ментори

Како ќе стекнеш реално искуство?

3 Реални проекти

Самостојна работа со твоите предавачи
 • Индивидуална работа
 • Секојдневна поддршка од предавачите во Slack група
 • Менторски фидбек и анализа за секој код
 • Проекти за на Гит
 • Линкедин препорака од предавачите за најдобро рангираните студенти

Online Хакатон со ИТ компании од САД

Работа во тим со ментор од САД
 • Во текот на хакатонот работи со ментор од ИТ компанија од Мајами, Флорида
 • Менторски фидбек и code review
 • Работа во тим
 • Проекти за на Гит
 • Сертификат за учество на Глобална Хакатон сесија

In-house Project-week со ИТ компании од Скопје

Работа во тим со ментор од македонска ИТ компанија
 • Real-world сценарио и работа во тим
 • Проектен менаџер - гостин од македонска ИТ компанија
 • Вмрежување и градење контакти со ИТ индустријата
 • Менторски фидбек и анализа на код
 • Проект за на Гит
 • Сертификат за учество

Калкулатор
за Поврат на инвестиција

*Пресметај колку брзо ќе ја повратиш инвестицијата во твоето образование!

Избери Академија

Почетна Плата

Поврат на инвестиција (месеци)

3

Распоред на часови

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
29 30 1 2 3 4 5
18-20:30 Class 18-20:30 Class 9-13:00 Code Review

Закажи разговор со нашиот координатор

Контактирај го нашиот координатор денес и ќе ти дадеме 5 причини зошто студирањето Бекенд е одлична кариера за тебе покрај ГАРАНТИРАНА РАБОТА, вештини и работа на реални проекти.

Воедно договори го твојот план на плаќање на 20 рати.

Добиј плус и:

 • Подготвителна програма од 10 часа вовед во програмирање
 • Покана за следниот invite-only Job Guarantee Webinar.

Learning advisor

Дали си подготвен/а да се пријавиш денес?

За да го резервираш твоето место, аплицирај сега!

Со кликнување на копчето ‘‘Аплицирај‘‘ се согласувам и давам одобрение Креативе Хуб ДООЕЛ - Скопје да ги користи и да врши обработка на моите лични податоци, како и да ги чува во збирката на лични податоци за потребите на процесот за членување во здружението се додека има потреба од нив, по што ќе бидат избришани/уништени во согласност со Законот за заштита на личните податоци. Го задржувам правото во секое време повлекувањето на согласноста да го дадам во писмена форма.

Featured in


Forbes Yahoo Finance Fox 8 Cision Kallxo
Teve1 Faktor Wymt
Telegrafi Rtk ABC 7 The Recursive The Media Bulletin

© Copyright 2023 Creative Hub | Skopje / Pristina / Miami | | contact@cretivehub.mk / + 389 71 214 849 Политика за приватност | Општи правила и услови