Академии
Кариера
Кампус: Македонија

ФОНД НА ЗНАЕЊЕ

Единствено решение за градење на компаниска култура, раст на приходи и задржување на вработени.

Дуплирај го приходот, задржи ги вработените и позиционирај се како стратешки иновативна компанија

Arijana

Фонд на знаење е едукациска бенефиција која компанијата ја дава на вработениот за да го задржи, мотивира и да ги зголеми дигиталните вештини.

Преку нашиот систем компанијата инвестира средства на име на вработениот, кои во период од една година може да ги искористи за лична едукација или пак за едукација на членови од неговото семејство.

Дали ти е потребен овој Фонд?

Имаш проблем да ги задржиш вработените?

Yellow tick

Голем дел од вработените даваат отказ 2-3 месеци по вработувањето.

Yellow tick

Имаш зголемен трошок, поради тоа што континуирано мораш да пушташ огласи за вработување.

Yellow tick

Твоите вработени имаат недостаток од дигитални вештини и затоа приходот стагнира од година во година.

Yellow tick

Вработените не се доволно мотивирани бидејќи долго време стагнираат со вештините.

Yellow tick

Имаш проблем да ги мотивираш вработените да бидат повеќе ангажирани во компанијата.

Yellow tick

Имаш проблем да најдеш кадар со соодветни дигитални вештини кои се дефицитарни.


Дали во твојата компанија секој вработен се чувствува дека континурано професионално расте и се надоградува?

Yellow tick

Твоите вработени не се чувствуваат како дел од компанијата.

Yellow tick

Донесуваш значајни одлуки за раководење на компанија кои не се базират врз стратешки податоци и анализи поради тоа што твоите вработени ги немаат овие знаења.

Yellow tick

Страв ти е дека конкуренцијата се зголемува, а твоите конкуренти се дигитално понапредни од тебе.

Yellow tick

Пазарниот удел се намалува.

Yellow tick

Компанијата не стимулира раст на лидери, односно лица вработени кои можат да придонесат за раководење на тимот и раст на компанијата во следните 5 - 10 години.

Yellow tick

Се чувствуваш дека визијата е краткорочна.

Што ги мотивира младите да останат во компанијата?

Young people Young people

Врз основа на истражување дури 78% од младите генерации ќе изберат компанија која ќе им даде визија на раст, пред платата.

Затоа ја креиравме програмата за едукациски бенефиции насочена токму кон мотивација и раст на новите генерации .

Path Path

Фонд на знаење

Фонд на знаење е едукациска бенефиција
која им се дава на вработените
од страна на Академијата.


.1

Вредноста на едукациската бенефиција варира од 100 - 300 ЕУР по избор на компанијата. Оваа вредност се дава на 1 вработен.

.2

Вработениот може да ја искористи во текот од 1 година за своја лична едукација или за едукација на членови од семејството.

.3

Вработениот може да избере некоја од обуките кои Creative Hub ги нуди во областа на дигитализација и да ја искористи едукациската бенефиција како ваучер за намалување на цената на обуката.

.4

Вработениот се обврзува да партиципира во остатокот на цената на обуката.

.5

Со овој принцип компаниите го делат трошокот и заедно инвестираат во унапредување на знаењата на вработените. Вработените превземаат дел од трошокот како одговорност и обврска дека треба да се посветат за да стекнат вештини.

.6

Со ова се демистифицира стигмата на компаниите "Што ако инвестирам, кога утре може да си замине?" Реалноста е дека не постои договор кој може да го обврзе вработениот доживотно да работи за некоја компанија, но преку нашиот фонд на знаење компаниите воведуваат иновација со овозможување на едукациски бенефиции во пакетот за бенефиции кои ги нуди компанијата.

.7

Со воведување на едукациски бенефиции компанијата не само што го зацврствува односот со вработените туку и се позиционира како пример на пазарот за развој на вработени.

Бенефити НА КОМПАНИЈАТА

Company-benefit

Компанијата се позиционира како општествено одговорна компанија со силен Employer Branding.


Компаниска култура на постојано учење поради тоа што постојано учење води кон поголема конкурентност, отпорност на промени, поголем приход.

Вработените ќе можат да ги поддржуваат одлуките или да сугерираат стратешки и иновативни решенија.

Company-benefit

Преку знаењата на вработените компанијата нема да стагнира и ќе биде стратешки посилна.


Вработените ќе имаат можност да се стекнат со вештини што ќе можат да ѝ дадат компетитивен раст споредено со другите компании.

Ќе има среќни вработени кои ќе чуствуваат дека компанијата се грижи за нив.

Company-benefit

Компанијата ќе има покомпетитивна понуда при регрутација.


Компанијата ќе се позиционира како иновативен лидер во начин на вложување во вработените.

Ќе има вработени кои ќе имаат вештини што ќе можат да и дадат компетитивен раст споредено со другите компании.

ПРОГРАМИ / ТИПОВИ НА ИНВЕСТИЦИЈА


ПАКЕТ 1

100 €
Годишен учинок по вработен

Small thick

Ваучер во вредност од 100 ЕУР кој вработениот може да го искористи во текот на една година

Small thick

Спонзорирана објава на нашите социјални медиуми

ПАКЕТ 2

200 €
Годишен учинок по вработен

Small thick

Ваучер во вредност од 200 ЕУР кој вработениот може да го искористи во текот на една година

Small thick

Спонзорирана објава на нашите социјални медиуми

Small thick

1 консултантска сесија во времетраење од 1 час на тема Employer Branding стратегија

ПАКЕТ 3

300 €
Годишен учинок по вработен

Small thick

Ваучер во вредност од 300 ЕУР кој вработениот може да го искористи во текот на една година

Small thick

ПР поддршка за 1 година

Small thick

3 консултантски сесии за Employer Branding стратегија на компанијата

Small thick

Спонзорирана објава

Small thick

Приватен евент за членки

Small thick

Месечен текст за развој на вработените

Побарај понуда

Offer

Набргу по аплицирањето ќе бидете исконтактирани од наша страна за подетални информации и креирање на кориснички профил на компанијата.

Со кликнување на копчето ‘‘Аплицирај‘‘ се согласувам и давам одобрение Креативе Хуб ДООЕЛ - Скопје да ги користи и да врши обработка на моите лични податоци, како и да ги чува во збирката на лични податоци за потребите на процесот за членување во здружението се додека има потреба од нив, по што ќе бидат избришани/уништени во согласност со Законот за заштита на личните податоци. Го задржувам правото во секое време повлекувањето на согласноста да го дадам во писмена форма.

Зошто да избереш едукациски бенефит за сите вработени, наместо платена обука за дел од нив?

Small thick

Поделба на инвестицијата - инвестира вработениот, инвестира и компанијата преку доделување на едукациска бенефиција.

Small thick

Кога компанијата ја плаќа целосната програма на Академијата најчесто тоа го прави за 1 или 2 вработени. Со тој систем се занемаруваат другите вработени. Со моделот на едукациска бенефиција компанијата субвенционира еднаков дел од сумата за секој вработен и сите имаат еднаква шанса за развој.

Small thick

Со овој модел компанијата поставува систем на континуирано учење.

Small thick

На овој начин се внесува систем на награда кој вреди многу повеќе од само една платена обука.

Small thick

Компанијата вложува во нови - дигитални вештини кои ќе дадат стратешки придонес за компанијата.


Small thick

Средствата коишто се вложени никогаш не се изгубени - може да се искористат во следната година.

Small thick

Пренаменување на средства - ако еден вработен си даде отказ, компанијата може да ги пренасочи на друг.

Small thick

Компанијата вложува во средства кои ќе го подобрат учинокот на вработениот на работното место.

Small thick

Се поставува систем на градација и мотивираност, односно ако не се искористат компанијата може да одлучи и да ги дуплира.

Small thick

Компанијата го избира пакетот.

Зошто овој начин е подобар од другите средства за мотивирање?

Компании кои финансирале обуки на вработени во Creative Hub


Companies

КАКО ФУНКЦИОНИРА?

Јавете се на 071 214 849 и закажете информативен разговор.

.1

Изберете пакет и број на вработени.

.2

Информирајте ги вашите вработени за новите едукациски бенефиции кои ги воведувате.

.3

Што Нѐ прави поразлични

Different Different
Different

Канцеларии во Скопје, Приштина и Мајами.

Different

Покрај инвестиција во едукациска бенефиција добивате поддршка и за маркетирање во форма на ПР текст и Employer Branding стратегија.

Different

Програми акредитирани од МОН, ЕУ, SHRM, CPD.

Какви вештини може да стекне вашиот вработен во Creative Hub?

Front end

Академија за
Front-end програмирање

По завршувањето на Академијата вработените ќе можат да кодираат веб страни за компанијата со одредени функционалности и според однапред утврден респонзивен дизајн.

Arrow
Stojancho

Дали имате прашања?
Закажете разговор со нашиот координатор Стојанчо.

ПОБАРАЈ ПОНУДА

Набргу по аплицирањето ќе бидете исконтактирани од наша страна за подетални информации и креирање на кориснички профил на компанијата.

Со кликнување на копчето ‘‘Аплицирај‘‘ се согласувам и давам одобрение Креативе Хуб ДООЕЛ - Скопје да ги користи и да врши обработка на моите лични податоци, како и да ги чува во збирката на лични податоци за потребите на процесот за членување во здружението се додека има потреба од нив, по што ќе бидат избришани/уништени во согласност со Законот за заштита на личните податоци. Го задржувам правото во секое време повлекувањето на согласноста да го дадам во писмена форма.