fbpx

Account Management и ставање во улога на Account Manager

Како дел од практичните проекти кои се работат на Академијата за дигитален маркетинг e и посета на маркетинг агенција, па затоа оваа сабота (8 април) студентите имаа можност да ја посетат една од најуспешните и најнaградуваните маркетинг агенции во нашата земја New Moment New Ideas. Со цел искористување на знаењата стекнати по модулот Account Management […]
Account Management
04.11.2023

Како дел од практичните проекти кои се работат на Академијата за дигитален маркетинг e и посета на маркетинг агенција, па затоа оваа сабота (8 април) студентите имаа можност да ја посетат една од најуспешните и најнaградуваните маркетинг агенции во нашата земја New Moment New Ideas.

Со цел искористување на знаењата стекнати по модулот Account Management студентите ја добија следната задача односно следниот бриф:

Во светло на банкрот на швајцарска банка, се отвара простор за други банки да преземат клиенти. Посебно помали приватни банки кои таргетираат милионери.

Задачата беше да се креира кратка презентација и 4 до 5 пораки кои може да се искористат во дигитална кампања за привлекување на богати клиенти за одредена банка.

Како се покажаа студентите во улога на Account Managers, какви беа нивните презентации и какви пораки предложија?

Најпрво да кажеме дека предавачот Филип Димитров, воедно и Account Manager во New Moment New Ideas беше презадоволен со презентациите и претставените идеи од страна на студентите кои за толку краток период на подготовка имаа одлични предлози.

А сега да видиме што подготвија студентите!

Ненад Бојковски

Пораките кои Ненад ги предложи се следните:

 • (Name of bank), a private bank with a long and rich history is committed to providing personalized and tailored services to affluent clients, unlike larger banks that treat them as just a number.
 • Our experienced and highly-skilled team of wealth managers works closely with clients to understand their unique financial goals and help them achieve their aspirations, taking into account their risk tolerance and financial situation.
 • As a family-owned bank, we understand the importance of preserving wealth for future generations, and we are committed to providing our clients with sound financial advice that can help them achieve their legacy goals.
 • At (name of bank), we believe in building long-lasting relationships with our clients, based on mutual trust and understanding. Our goal is to provide a seamless and hassle-free banking experience, that is tailored to the unique needs of each client.
 • (Name of bank) has a strong reputation for innovation, and we are constantly exploring new ways to enhance our services and offerings, using the latest technologies and insights. We are committed to staying ahead of the curve and providing our clients with cutting-edge solutions that can help them achieve their financial goals.
Мартин Костадинов

Пораките кои Мартин ги предложи се следните:

 • Искусете ја разликата со (име на банка).
 • Нашиот тим од искусни советници ќе работи со Вас за да креирате персонализирана инвестициска стратегија која ги задоволува Вашите уникатни потреби.
 • Со повеќе од 200 години искуство во приватно банкарство, (име на банка) е доверливо име во индустријата.
 • Во (име на банка), ние сме посветени на иновациите.
 • Нашата врвна технологија и дигитални алатки ни овозможуваат да Ви обезбедиме ажурирања во реално време за Вашето портфолио и иновативни можности за инвестирање.
 • Останете во тек со глобалниот развој со (име на банка).
 • Децениски развој и присутност во повеќе од 20 земји во светот!
 • Нашиот тим од експерти е добро упатен во навигацијата низ комплексноста на глобалниот пазар.
 • Во (име на банка), ние сме фокусирани на клиентите. Нашите советници одвојуваат време да ги разберат вашите уникатни цели и стил на инвестирање и да работат со вас за да креираат стратегија што одговара на вашите потреби. Нашата посветеност кон нашите клиенти е она што не издвојува.
Горан Георгиев

Пораките кои Горан ги предложи се следните:

 • Your Partner in Wealth Management. Discover the Advantage of a Privately Owned Bank with a Legacy Since 1796. Experience Prudence, Trust, and Tailored Solutions for High-Net-Worth Individuals.
 • Global Wealth Management with Local Expertise. (Name of bank) – Your Trusted Advisor for Tailored Wealth Solutions in Europe, Middle East, Asia, and Beyond.
 • Invest for a Better Tomorrow with (name of bank)- Pioneering Sustainable Investing for over 20 Years. Partnering with Oxford University and SYSTEMIQ to Create Impactful Solutions for a Sustainable Future.
 • Invest with Vision and Purpose. Rethink Traditional Asset Allocation for Today’s Economic Landscape. Partner with a Research-driven Team for Tailored Investment Solutions.
 • Invest with Purpose: Higher Returns and Positive Impact. Our Sustainable Investing Expertise and Award-Winning Technology Platform Drive Wealth Management Success.
Јасмина Камчева

Пораките кои Јасмина ги предложи се следните:

 • Нас не ни се потребни надворешни сили да го подржуваат и поправаат нашето работење.
 • Нашиот менаџмент со применувањето на мудроста стекната со долгогодишното искуство кое е пренесувано од генерации на генерации гради силна инвестициска перспектива за своите клиенти.
 • Надминавме 40 финансиски кризи. За сето тоа време бизнисите и финансиската моќ на нашите клиенти растеше и беше на безбедно.
 • Додека промените во општеството надоаѓаат на голема врата со брзи чекори, ние сме спремни да ги поддржиме нашите клиенти и заедно да растеме.
 • Нашите клиенти своите филантропски визии ги спојуваат со својот профит.
Кети Стефаноска

Пораките кои Кети ги предложи се следните:

 • Ние сме мала банка со големи идеи.
 • Станете наши клиенти и искусете ја разликата во банкарството.
 • Станете наши клиенти и добијте пристап до ексклузивни поволности.
 • Нудиме уникатни можности, производи и услуги кои нема да ги најдете на друго место.
 • Ние сме посветени да им обезбедиме на нашите клиенти исклучителна услуга во секое време.
Совет од Филип!

Студентите добија совет од предавачот по модулот Account Management, Филип, дека дигиталниот маркетинг е поле кое постојано расте, се развива и се менува, па затоа никогаш не треба да престанат со учење и надогадување на своите вештини. Секогаш има нешто ново што треба или може да се научи, само така ќе останете конкуретни во областа на дигиталниот маркетинг.

⚠️ Потсетување: Новата група студенти на Академијата за дигитален маркетинг започнуваат на 23.05.2023⚠️

 

  Аплицирај за 200€ попуст овде 📌

200 eur popust

 

Поврзани постови

     Pin It on Pinterest

     Share This