fbpx

Академија за маркетинг:„Предизвик за раст и развој во кариерата“

”Импресиониран сум од концептот на Академијата како и понудениот предизвик за раст и развој во кариерата во иднина.“ Интервју со Горан Трајковски, студент на Академијата за Маркетинг и ПР. Почитувани читатели, огромна чест и задоволство ни е што денес разговараме со еден супер успешен студент.  Тоа е Горан Трајковски – во моментов ангажиран како маркетинг […]
маркетинг
01.22.2021

”Импресиониран сум од концептот на Академијата како и понудениот предизвик за раст и развој во кариерата во иднина.“

Интервју со Горан Трајковски, студент на Академијата за Маркетинг и ПР.

Почитувани читатели, огромна чест и задоволство ни е што денес разговараме со еден супер успешен студент.  Тоа е Горан Трајковски – во моментов ангажиран како маркетинг и ПР асистент во “МакПромет”.

Желбата на повеќето професионалци од комуникациската индустрија е веројатно предизвик за лојална конкуренција која има да понуди знаење и професионализам, наспроти импровизација и пропаганда. Затоа во моментов работиме на презентирање на успешните приказни од Академијата за маркетинг и ПР.

Имаме една навистина напредна визија за тоа како во догледно време ќе се зголеми бројот на успешни студенти.

Creative Hub: Горан, како си задоволен од предавањата и атмосферата на Академијата за Маркетинг и  ПР?

Горан: Од предавањата сум многу задоволен. Исто така и атмосферата на предавањата е пријатна. Сите се трудат да создадат добар однос.

Creative Hub: Според тебе, кој беше твојот клучен момент и предизвик да одлучиш да се занимаваш со маркетинг во иднина?

Горан: Клучен момент беше кога се најдов во ситуација каде не бев среќен со изборот на мојата кариера и насоката која ја има мојата иднина..

Creative Hub: Маркетинг е моментално во подем и е многу барана професија. Зошто го одбра Creative Hub за твојата обука во областа на маркетинг и ПР?

Горан: Да, маркетингот е динамична и креативна професија која е во голем подем и нуди голем предизвик. Creative Hub ги одбрав бидејќи сметам дека можат соодветно да одговорат на предизвикот.

Creative Hub: Иако се уште ја немаш завршено цела академија, пред брзо време се вработи, честитки. Како Creative Hub ти помогна при кариерата ?

Горан: Ви благодарам. Ми помогна на многу начини, не само за работното место. При започнување на нова кариера во непозната област без искуство можев да се потпрам на нив за било каква поддршка и помош.

Creative Hub: Дали би ја препорачал академијата на твои блиски пријатели или на некој кој се пронаоѓа во делот на маркетинг?

Горан: Искрено би ја препорачал, бидејќи секој кој сака да се надогради со обуки за било која област која е во подем во иднина  може да го најде кај нив.

Creative Hub: За крај, каков впечаток ти оставија предвачите и кој е твојот омилен предмет и предавач?

Горан: Јас сум импресиониран од целиот концепт на академијата, нивната работа и придонесот кон општеството. Од предавачите Сергеј ми остави поголеми импресии.

Поврзани постови

          Pin It on Pinterest

          Share This