fbpx

Дејан е одличен и посветен ментор кој е достапен во секое време!

Во денешното интервју разговараме со Боби студент на Академијата за UX/UI дизајн. Она што на Боби највеќе му се допаѓа кај оваа професија е можноста да создава продукти и услуги кои ги подобруваат животите и ги решаваат предизвиците на крајните корисници. Во однос на менторите тој смета дека е важно да се има посветен ментор […]
Дејан е одличен ментор, посветен и се труди да ни го пренесе знаењето колку што е можно повеќе - Боби
11.06.2023

Во денешното интервју разговараме со Боби студент на Академијата за UX/UI дизајн. Она што на Боби највеќе му се допаѓа кај оваа професија е можноста да создава продукти и услуги кои ги подобруваат животите и ги решаваат предизвиците на крајните корисници. Во однос на менторите тој смета дека е важно да се има посветен ментор како Дејан со кој заедно ќе се усовршува.

 

Новата група на Академијата за UX/UI дизајн започнува во февруари.

Super Early Bird цената важи до 30 ноември!

 

Повеќе за искуството на Боби на Академијата за UX/UI дизајн прочитај во интервјуто во прилог.

Со UX/UI дизајн создавам продукти и услуги што се фокусираат на потребите на корисниците

Creative Hub: Зошто баш UX/UI дизајн? Што Ви се допаѓа највеќе кај оваа професија?

Боби: Со овој вид на дизајн, имам привилегија да создавам продукти и услуги што се фокусираат на потребите на корисниците, подобрувајќи го нивниот живот и решавајќи нивни предизвици. Овој креативен процес ме исполнува со задоволство и секогаш се трудам да ги надминам претходните дизајн решенија.

 

Creative Hub ми го препорача пријател кој е исто така запишан на UX/UI Академијата 

Creative Hub: Пред да го одберете Creative Hub дали направивте истражување и на понуди од други академии? Што беше пресудно да ја одберете Академијата за UX/UI дизајн на Creative Hub?

Боби: Разгледував неколку, но најмногу ми се допадна Creative Hub, и исто така ми беше предложена од пријател кој исто така е запишан на оваа Академија

 

Менторот Дејан споделува совети како да го направиме најдоброто

Creative Hub: Ќе можете ли накратко да ни опишете како ви се одвиваат предавањата со менторот Дејан Зафировски?

Боби: Дејан е одличен ментор, посветен и се труди да ни го пренесе знаењето колку што е можно повеќе, споделува совети како да го направиме најдоброто и секогаш е достапен во секое време.

 

Се усовршуваме и напредуваме заедно со менторот

Creative Hub: Колку е битно да се има посветен ментор како Дејан Зафироски?

Боби: Многу е битно бидејки со него ние напредуваме и се усовршуваме.

 

UX како најпредизвикувачки модул

Creative Hub: Кој модул Ви беше омилен, а кој најпредизвикувачки?

Боби: Моментално Фотошоп и Илустратор, но според мене мислам дека најинтересен ќе биде делот на User Interface, најпредизвикувачки беше делот на UX со истражувањата затоа што треба да се посвети повеќе време со анализи.

 

Целам кон вработување

Creative Hub: Кои се вашите планови по завршување на Академијата?

Боби: По завршувањето на Академијата, ќе работам на моето портфолио и CV, со цел идно вработување.

 

Ја препорачувам Академијата за UX/UI дизајн на сите кои сакаат да променат кариера во UX/UI

Creative Hub: Со искуството што сте го имале во Creative Hub до сега, дали би ја препорачале Академијата за UX/UI дизајн на некој друг?

Боби: Секако дека ќе ја препорачам, за сите оние кои сакаат да направат промена на кариера во UX/UI, топло им ја препорачувам оваа Академија.

 

Уписите за групата која започнува во февруари се во тек!

 

Аплицирај овде!

Поврзани постови

Благодарение на учењето и праксата што ги имам, бев добро подготвен за Натпреварот за вработување и успеав лесно да се снајдам со задачата

Благодарение на учењето и праксата што ги имам, бев добро подготвен за Натпреварот за вработување и успеав лесно да се снајдам со задачата

Стефан Панов е нашиот студент кој успеа да ја реши задачата на Натпреварот за вработување организиран он Thasker и премина на...

Академијата ми понуди можност да научам нешто сосема ново, да се надградам и да го променам правецот на мојата кариера кон софтверското тестирање

Академијата ми понуди можност да научам нешто сосема ново, да се надградам и да го променам правецот на мојата кариера кон софтверското тестирање

Горјан Петрушевски е еден од најистакнатите студенти на Академијата за софтвер тестинг. Тој е одлучен и сигурен да направи...

Да се учи од графички дизајнер кој што има повеќе од 25 години работно искуство и 16 години искуство како професор е голема привилегија

Да се учи од графички дизајнер кој што има повеќе од 25 години работно искуство и 16 години искуство како професор е голема привилегија

Мирко Невеселов е еден од најистакнатите студенти на Академијата за графички дизајн. Тој има интересна кариера од хотелски и...

          Pin It on Pinterest

          Share This