fbpx

„Предавањата ми ја потврдија желбата и сигурноста дека HR сакам да стане мојата идна професија“ – Мила

Запознајте се со Мила Петровска, студент на HR Академијата. Денеска Мила ќе ни ја открие нејзината мотивација за да се запише на Академијата, како и искуството од досегашните предавања. Проследете го интервјуто. Кажете ни нешто повеќе за Вас? Дали работите и каде работите?   Моето досегашно искуство се состои од работа во продажба и продажни канали, […]
Мила студент на HR Академија
08.22.2022

Запознајте се со Мила Петровска, студент на HR Академијата. Денеска Мила ќе ни ја открие нејзината мотивација за да се запише на Академијата, како и искуството од досегашните предавања. Проследете го интервјуто.

Кажете ни нешто повеќе за Вас? Дали работите и каде работите?  

Моето досегашно искуство се состои од работа во продажба и продажни канали, секојдневна директна и индиректна работа со клиенти. Моментално работам во А1 Македонија во сектор телефонска продажба. Но, исто така сум и студент на HR Академијата на Creative Hub.

Кои вештини Ви се потребни, а ги немате до посакуваното работно место?

Според мене она што ми е најпотребно до посакуваното работно место е практичниот дел, да видам како изгледа еден работен ден во HR, како би можела да го применам своето знаење од Академијата.

Last Minute на HR Академија

Регистрирај се за Академија!

Која беше Вашата мотивација да се запишете на HR Академијата?

Тоа што мене ме мотивираше да се запишам на HR Академијата е желбата да се стекнам со практични вештини. И да изградам кариера во оваа област со помош на програмата што ја нуди Creative Hub.
 

Како сте задоволни од досегашните предавања?

Задоволна сум од се што научив на досегашните предавања. Предавачите ни се посветуваат максимално додека секој еден од нас не ја разбере материјата додека ние се трудиме да одговориме на нивните задачи.
 

Дали добивате практично знаење и дали се чувствувате охрабрени сами да работите во оваа професија во иднина?

Предавањата ми ја потврдија желбата и сигурноста дека HR сакам да стане мојата идна професија. Од досегашните предавања можам да кажам дека добивме доволно практични примери за да замислиме и разбереме одредени ситуации во областа на човечките ресурси. 
 

Дали сте посетувале други Академии претходно и дали направивте истражување на други опции пред да го изберете Creative Hub?

Досега не сум посетувала други Академии, моето прво искуство е со Creative Hub. Вашата програма и тим на професори одговорија на мојот интерес кон областа човечки ресурси да биде мојата нова професија, поради тоа мојот избор веднаш падна на Вас.
Last Minute на HR Академија

Регистрирај се за Академија!

 

Зошто го избравте Creative Hub и дали би го препорачале на Ваши пријатели?

Creative Hub беше мојот избор од причина што ми влеа доверба со понудената програма, тимот на предавачи кои што имаат големо искуство во оваа област. Исто така дека ќе се стекнам со соодветно познавање кое што ќе ми биде потребно во иднина во моето работење. Тоа што стоите на располагање на своите студенти, топло го препорачувам Creative Hub на секој што сака да вложи во себе и во својата кариера.

За сите оние кои размислуваат за кариера во областа на HR спремивме Last Minute понуда за запишување на Академија. Оваа понуда важи до 15ти септември.

За пријавување може да не контактирате на 071 214 849 или испратете ни е-маил на contact@creativehub.mk.

За повеќе вакви приказни може да прочитате на нашиот блог.

Поврзани постови

          Pin It on Pinterest

          Share This