fbpx

„Сакам да учам нови работи и самата да истражувам“ – Милена

Денеска разговараме со Милена Атанасовска, студент на Академијата за човечки ресурси. Прочитајте го целосното интервју и дознајте која е нејзината мотивацијата за да се запише и какво и е искуството со досегашните предавања.   Кажете ни нешто повеќе за вас? Завршувам четврта година на Филозофскиот факултет на институтот за Психологија, а воедно сум и студент […]
Милена - студент на HR Академија
08.03.2022

Денеска разговараме со Милена Атанасовска, студент на Академијата за човечки ресурси. Прочитајте го целосното интервју и дознајте која е нејзината мотивацијата за да се запише и какво и е искуството со досегашните предавања.

 

Кажете ни нешто повеќе за вас?

Завршувам четврта година на Филозофскиот факултет на институтот за Психологија, а воедно сум и студент на Академијата за човечки ресурси на Creative Hub.

Кои вештини Ви се потребни, а ги немате до посакуваното работно место?

Сакам да се стекнам со сите вештини кои се потребни во секторот за човечки ресурси. За да можам истите да ги применам на моето идно работно место.
Last Minute на HR Академија

Пријави се!

 

Која беше Вашата мотивација да се запишете на Академијата за човечки ресурси?

 Mотивацијата за да се запишам на Академијата произлезе од мојата заинтересираност за психолошките гранки Психологија на организацијата и Психологија на трудот. Oд кои исто така произлезе интерес за да почнам да истражувам како да се движам во тој правец од психологијата.

Како сте задоволни од досегашните предавања на Академијата?

Задоволна сум од досегашните предавања на Академијата за човечки ресурси. Интересни ми се сите истражувања пред час, сакам да учам нови работи и самата да истражувам.

Дали добивате практично знаење и дали се чувствувате охрабрени сами да работите во оваа професија во иднина?

Можам да кажам дека предавачот Стефан многу ми помогна да увидам како се одвива практичната работа на вработените во човечките ресурси. Сето тоа преку неговите примери на работното место и неговото искуство. И секако сметам дека би можела да работам сама во оваа професија.

Дали сте посетувале други Академии претходно и дали направивте истражување на други опции пред да го изберете Creative Hub?

Не сум посетувала други Академии досега. А во однос на тоа дали истражував, секако дека да, сакав да видам кои ми се опциите.
Last Minute на HR Академија

Пријави се!

 

Зошто го избравте Creative Hub и дали би го препорачале на Ваши пријатели?

Creative Hub го избрав поради тоа што ми делуваше како најдобра Академија каде што ќе можам да се стекнам со нови знаења и вештини од областа на човечките ресурси. Академијата би ја препорачала на моите пријатели. Секако и на сите други кои сакаат да си ја усовршат кариерата или пак да ја променат.

За сите оние кои размислуваат за кариера во областа на човечки ресурси, спремивме Last Minute понуда за запишување на Академија. Оваа понуда важи за уписи до 15ти септември. 

За пријавување може да не контактирате на 071 214 849 или испратете ни е-маил на contact@creativehub.mk.

Но, ова не е се за Вас имаме и подарок, Бесплатна Е-книга Employer Branding која може да ја симнете на следниов линк.

За повеќе вакви приказни може да прочитате на нашиот блог.

Поврзани постови

          Pin It on Pinterest

          Share This