fbpx

„Само пофални зборови имам за HR Академијата“ – Перо

Денеска разговараме со Перо Секулоски, студент на HR Академија во Creative Hub. Во продолжение проследете го целосното интервју и дознајте за неговата мотивација да се запише на Академија, зошто го избра Creative Hub и какво е неговото искуство со досегашните предавања.   Кажете ни нешто повеќе за Вашиот background? Дали работите и каде работите? Јас […]
Перо - студент на HR Академија
09.06.2022

Денеска разговараме со Перо Секулоски, студент на HR Академија во Creative Hub. Во продолжение проследете го целосното интервју и дознајте за неговата мотивација да се запише на Академија, зошто го избра Creative Hub и какво е неговото искуство со досегашните предавања.

 

Кажете ни нешто повеќе за Вашиот background? Дали работите и каде работите?

Јас сум Перо Секулоски, студент на Академијата за човечки ресурси на Creative Hub. Што се однесува на моето работно искуство, од 2007-2012 година имам работено како адвокат, паралелно со тоа работев во OSCE. Од 2012 година вработен сум во Фондот на ПИОМ четири години во правна служба каде една година бев раководител. А потоа во одделението за стопанисување со имотот на Фондот исто како правник се до ден денес.

Кои вештини Ви се потребни, а ги немате до посакуваното работно место?

   Располагам со сите вештини кои ми се потребни за моето работно место моментално. Но, секако сакам да научам се во областа на човечки ресурси.
Last Minute на HR Академија

Регистрирај се!

Која беше Вашата мотивација да се запишете на HR Академијата?

Желбата за надградување и проширување на моите знаења и вештини и промените а и допирните точки помеѓу правото како наука и човечките ресурси беа доволна мотивација за мене.

Како сте задоволни од досегашните предавања?

Само пофални зборови имам за предавањата, премногу сум задоволен од нив, но исто така и од предавачите.

Дали добивате практично знаење и дали се чувствувате охрабрени сами да работите во оваа професија во иднина?

Иако сеуште се едуцираме сепак од досегашните обуки може да се претпостави дека се стекнувам со одредени практични знаења и се повеќе се охрабрувам дека можам во иднина да се пронајдам во оваа професија.

Дали сте посетувале други Академии претходно и дали направивте истражување на други опции пред да го изберете Creative Hub?

Предходно немав посетувано друга Академија, но имав истражувано други опции заради избор на адекватна Академија.
Last Minute на HR Академија

Регистрирај се!

Зошто го избравте Creative Hub и дали би го препорачале на Ваши пријатели?

При истражувањето го пронајдов Creative Hub и внимателно се запознав со историјата на оваа организација и се што е поврзано со истата. Во неа го пронајдов тоа што мене ме интересираше. Едукативната програма и задоволните кандидати исто така беа причина плус да се запишам. Секако дека би дал препорака на колеги и пријатели доколку се заинтересирани да го изберат Creative Hub како нивен центар за едукација.
Доколку размислувате или планирате кариера во областа на човечки ресурси, ние имаме Last Minute понуда за запишување на Академија. Оваа понуда важи до 15ти септември.

За пријавување може да не контактирате на 071 214 849 или испратете ни е-маил на contact@creativehub.mk.

За повеќе вакви приказни може да прочитате на нашиот блог.

Поврзани постови

          Pin It on Pinterest

          Share This