fbpx

„Практично знаење се добива особено на Fast-track програмата“ – Соња

Во денешното интервју разговараме со Соња Кралевска, студент на Fast-track Академијата за човечки ресурси. Во продолжение прочитајте зошто реши да се запише на Академија и какво е нејзиното искуство со предавањата.   Кажете ни нешто повеќе за Вашиот background? Дали работите и каде работите? По професија сум правник со положен правосуден испит. Имам работено во […]
Соња - студент на Fast-track Академија за човечки ресурси
08.08.2022

Во денешното интервју разговараме со Соња Кралевска, студент на Fast-track Академијата за човечки ресурси. Во продолжение прочитајте зошто реши да се запише на Академија и какво е нејзиното искуство со предавањата.

 

Кажете ни нешто повеќе за Вашиот background? Дали работите и каде работите?

По професија сум правник со положен правосуден испит. Имам работено во неколку нотарски канцеларии пред да почнам да работам во НЕОТЕЛ ДОО Скопје како правник.

Кои вештини Ви се потребни, а ги немате до посакуваното работно место?

Со оглед на тоа дека работам долго време во компанијата, работните обврски кои ми се секојдневни се веќе доста апсолвирани. Поради тоа би сакала да се надоградам во делот организација на вработени, нивно мотивирање, помагање во развивање на нивниот потенцијал. Како и разбирање на бизнис страната, а во корелација со човечкиот капитал: организациски, комуникациски и лидерски вештини.
Last Minute понуда на HR Академија

Пријави се!

Која беше Вашата мотивација да се запишете на Академијата?

Голем аспект за запишување на Академијата беше желбата за промена, надоградување на личен и професионален развој, односно ширење на хоризонтите на моето работење.

Како сте задоволни од досегашните предавања?

Задоволна сум од предавањата на Академијата за Човечки ресурси, секој предавач има свој начин на пренесување на материјалот, разбирлив за нас студентите. И секако отворени за комуникација и давање соодветни насоки.

Дали добивате практично знаење и дали се чувствувате охрабрени сами да работите во оваа професија во иднина?

Практично знаење се добива особено на Fast-track програмата, но секако има уште за учење до крајот на Академијата.

Дали сте посетувале други Академии претходно и дали направивте истражување на други опции пред да го изберете Creative Hub?

Претходно не сум посетувала други Академии, а ги разгледував сите пред да го одберам Creative Hub.
Last Minute понуда на HR Академија

Пријави се!

Зошто го избравте Creative Hub и дали би го препорачале на Ваши пријатели?

Ве одбрав Вас затоа што имав впечаток дека го нудите баш тоа што го барав, практичниот дел, кој ми е многу важен. И сигурно би ве препорачала на пријатели и на сите други кои сакаат да сменат професија или пак да се усовршат.

За сите оние кои размислуваат за кариера во областа на човечки ресурси, спремивме Last Minute понуда за запишување на Академија. Оваа понуда важи за регистрација и уплата на прва рата до 15ти септември. 

За пријавување може да не контактирате на 071 214 849 или испратете ни е-маил на contact@creativehub.mk.

Но, ова не е се за Вас имаме и подарок, Бесплатна Е-книга Employer Branding која може да ја симнете на следниов линк.

За повеќе вакви приказни може да прочитате на нашиот блог.

Поврзани постови

          Pin It on Pinterest

          Share This