fbpx

Interviews

Неформалното образование, според мене, отсекогаш било чекор понапред од формалното најмногу поради блискоста со учениците и поради директниот пристап.

Неформалното образование, според мене, отсекогаш било чекор понапред од формалното најмногу поради блискоста со учениците и поради директниот пристап.

Денес разговараме со Александра Милошеска, ментор на UX/UI Академијата. Она што е интересно за Александра е дека во 2019 беше и самата дел од UX/UI Академијата, и...

read more
 Дел од студентите веќе започнаа со пракса, а другите се спремаат за првото интервју како јуниор програмери… 

 Дел од студентите веќе започнаа со пракса, а другите се спремаат за првото интервју како јуниор програмери… 

Пред почетокот на новата група разговараме со Никола Ризовски, фронт-енд девелопер во Creative Hub и асистент на Академијата за фронт-енд програмирање. Никола е...

read more
„Предавањата ми ја потврдија желбата и сигурноста дека HR сакам да стане мојата идна професија“ – Мила

„Предавањата ми ја потврдија желбата и сигурноста дека HR сакам да стане мојата идна професија“ – Мила

Запознајте се со Мила Петровска, студент на HR Академијата. Денеска Мила ќе ни ја открие нејзината мотивација за да се запише на Академијата, како и искуството од...

read more
„Програмата на Академијата за дигитален маркетинг е добро направена и опфаќа повеќе аспекти“ – Стефан

„Програмата на Академијата за дигитален маркетинг е добро направена и опфаќа повеќе аспекти“ – Стефан

Денес разговараме со Стефан Трендевски, студент на Академијата за Дигитален маркетинг. Проследете го интервјуто и дознајте за неговата мотивација да се запише на...

read more

          Pin It on Pinterest