fbpx

Како креираме лого со користење на Фибоначи спирала и Златен пресек ? Проект на студент

Нашите студенти од Академија за графички дизајн во моментот го слушаат предметот Илустратор и учат како да ги дизајнираат нивните први логоа. Како почетник сигурно имаш многу креативни идеи како едно лого треба да изгледа. Во прилог ти го пренесуваме процесот на креирање на лого со користење на Fibonacci Spiral / Golden Rule ratio изработен од нашиот студент […]
09.12.2023

Нашите студенти од Академија за графички дизајн во моментот го слушаат предметот Илустратор и учат како да ги дизајнираат нивните први логоа.

Како почетник сигурно имаш многу креативни идеи како едно лого треба да изгледа.

Во прилог ти го пренесуваме процесот на креирање на лого со користење на Fibonacci Spiral / Golden Rule ratio изработен од нашиот студент Весна Котеска.

1. Започнуваме со скица/цртање

akademija za graficki dizajn

2.  Продолжуваме со избор на типографија

академија за графички дизајн

3. Го имаме првиот дизајн

академија за графички дизајн

4. Бираме бои

akademija za graficki dizajn

5. Лого на бела позадина

академија за графички дизајн

6.  Лого на зелена позадина

академија за графички дизајн

Доколку ти се допадна процесот и имаш желба да учиш графички дизајн те покануваме да ја видиш програмата на нашата Академија за графички дизајн.


Регистрирај се денес за да ја зачуваш промотивната цена!

Јави се на 071 214 849 или закажи разговор со координатор тука.

 

Поврзани постови

Благодарение на учењето и праксата што ги имам, бев добро подготвен за Натпреварот за вработување и успеав лесно да се снајдам со задачата

Благодарение на учењето и праксата што ги имам, бев добро подготвен за Натпреварот за вработување и успеав лесно да се снајдам со задачата

Стефан Панов е нашиот студент кој успеа да ја реши задачата на Натпреварот за вработување организиран он Thasker и премина на...

Академијата ми понуди можност да научам нешто сосема ново, да се надградам и да го променам правецот на мојата кариера кон софтверското тестирање

Академијата ми понуди можност да научам нешто сосема ново, да се надградам и да го променам правецот на мојата кариера кон софтверското тестирање

Горјан Петрушевски е еден од најистакнатите студенти на Академијата за софтвер тестинг. Тој е одлучен и сигурен да направи...

Да се учи од графички дизајнер кој што има повеќе од 25 години работно искуство и 16 години искуство како професор е голема привилегија

Да се учи од графички дизајнер кој што има повеќе од 25 години работно искуство и 16 години искуство како професор е голема привилегија

Мирко Невеселов е еден од најистакнатите студенти на Академијата за графички дизајн. Тој има интересна кариера од хотелски и...

          Pin It on Pinterest

          Share This