fbpx

Детална програма за новата целосно практична Мини UX/UI Академија

Водејќи се од брзото темпо на живот и поучени од тоа дека на луѓето се повеќе им се потребни брзи и конкретни вештини, ја креиравме програмата на првата Мини UX/UI Академија. Ви пласираме целосно практична Мини UX/UI Академија, каде ќе се учи преку реална и применлива работа. Самиот студент ќе работи директно во сите алатки […]
Alex
06.07.2022

Водејќи се од брзото темпо на живот и поучени од тоа дека на луѓето се повеќе им се потребни брзи и конкретни вештини, ја креиравме програмата на првата Мини UX/UI Академија.

Ви пласираме целосно практична Мини UX/UI Академија, каде ќе се учи преку реална и применлива работа. Самиот студент ќе работи директно во сите алатки кои се користат во оваа индустрија.

Регистрирај се за Mини UX/UI Академија

Регистрирај се за Mини UX/UI Академија

Детална програма:

 • Вовед во UX/UI, сличности и разлики
 • Дизајн мајндсет и што значи тоа, коклу е важна улогата на еден UX/UI дизајнер во процесот на развивање на дигиталните продукти?
 • Основи на дизајн и општа психологија на однесувањето на луѓето
 • Истражување на конкуренцијата и анализа на постоечки апликации/сајтови од истиот тип како проектот на кој ќе се работи
 • Креирање на типичен корисник на продуктот (User persona)
 • Креирање на типичните патеки на користење на продуктот
 • Исцртување на груби скици (wireframes)
 • Детална разработка на проектот во Figma
 • Изработка на репупотребливи компоненти
 • Градење на кликабилен Prototype на страната
Регистрирај се за Mини UX/UI Академија

Регистрирај се за Mини UX/UI Академија

Во текот на Mini UX/UI Академија, секој студент ќе има пристап до Figma за тимови на која ќе се работи. Ќе работите на реален проект преку кој ќе ги покажете вештините кои ги стекнавте, ќе имате посветен ментор кој ќе ви даде знаење и поддршка и ќе се стекнете со диплома од Creative Hub

Како може да се пријавите?

Пријавувањето може да биде на нашата веб страна или пак да не контактираат на 071 214 849. Доколку имате подетални прашања можете да закажете и состанок со координаторот на следниот линк. 

.

Поврзани постови

     Pin It on Pinterest

     Share This