fbpx

Ристо од Гевгелија, студент на Front-End Академија

Интервју со Ристо Капсаров, студент на Front-End Академија. Ристо, со живеење сте во Гевгелија, кажете ни нешто повеќе за Вашиот background? Живеам во Гевгелија, тука и работам, но ништо поврзано со програмирање, всушност работам на машина во една текстилна корпорација во нашиот град. Која беше Вашата мотивација да се запишете на Front-End Академија? Поттик и […]
Risto K.
05.30.2022

Интервју со Ристо Капсаров, студент на Front-End Академија.

Ристо, со живеење сте во Гевгелија, кажете ни нешто повеќе за Вашиот background?

Живеам во Гевгелија, тука и работам, но ништо поврзано со програмирање, всушност работам на машина во една текстилна корпорација во нашиот град.

Која беше Вашата мотивација да се запишете на Front-End Академија?

Поттик и мотивација за да започнам со Академијата ми беа искуствата од мои пријатели кои се дел од програмерскиот свет, почнав се повеќе да истражувам и заклучив дека сакам да променам кариера, и морам да запишам Академија, затоа што програмските јазици не можам да ги научам сам преку интернет туторијали.

Регистрирај се за Front-End Академија!

     Регистрирај се за Front-End Академија!

Како сте задоволни од досегашните предавања? Дали добивате практично знаење и дали се чувствувате охрабрени сами да работите во оваа професија во иднина?

Премногу сум задоволен од самите предавања, научив многу нови работи од предавачите и секако преку вежбите со асистентот стекнувам практични знаења кои ги доусовршувам за да можам по завршување на Академијата сам да работам.

Регистрирај се за Front-End Академија!

     Регистрирај се за Front-End Академија!

Дали сте посетувале други Академии претходно и поради која причина изброт за Академија падна токму на Creative Hub?

Досега сум посетувал неколку кратки бесплатни курсеви, се стекнав со сертификати, но не ми даваа доволно знаење за да започнам да градам кариера. На ист ваков бесплатен курс за Front-End се запознав со Creative Hub и одлучив да продолжам на Front-End Академија и да го стекнам целото потребно знаење за старт на нова кариера. Поради одличното досегашно искуство, оваа Академија ја препорачувам на сите мои пријатели кои пројавуваат интерес за изучување програмски јазици.

Поврзани постови

          Pin It on Pinterest

          Share This