fbpx

Skills-Based Approach во Hiring & Developing of Talent

Skills-Based Approach е методологија фокусирана на развој на вештини во текот на кариерата. Тоа е прогресија во четири фази: планирање, градење, презентирање и потврдување. Секоја фаза има начини за постигнување на своите цели. Убавината на skills-based approach е неговата едноставност и флексибилност. Тој ефикасно се справува со сложените фактори во планирањето и развојот на кариерата, […]
Skills-Based Approach
06.08.2022

Skills-Based Approach е методологија фокусирана на развој на вештини во текот на кариерата. Тоа е прогресија во четири фази: планирање, градење, презентирање и потврдување. Секоја фаза има начини за постигнување на своите цели. Убавината на skills-based approach е неговата едноставност и флексибилност.

Тој ефикасно се справува со сложените фактори во планирањето и развојот на кариерата, како што се менувањето на барањата за кариера поради технологијата и демографијата, зголемените трошоци за образование и сè поконкурентниот пазар на вработување. Ова е една од темите кои ќе се изучуваат на Мини HR Академија.

Вештини

Комплетот вештини ги претставува вашите функционални способности, во суштина листа на вештини со вашето ниво на експертиза. Збирките на вештини се стандардизирани, интерактивни и преносливи. Со оглед на тоа што глобалната економија доживува огромни промени, надградувањето на вештините и доусовршувањето на вештините добива голема важност. 

Работниците честопати не сфаќаат дека вештините што ги имаат за една работа може лесно да се пренесат на друга – ниту пак работодавците. На пример, луѓето кои работат во угостителство имаат одлични комуникациски вештини, што значи дека лесно можат да се преквалификуваат.

Mini HR Академија

Регистрирај се!

Иднината на развојот

Оценувањето на вработените и новите вработувања врз основа на нивните вештини наместо нивната работна историја може да помогне во израмнување на полето за игра и да им помогне на компаниите да го реализираат талентот што веќе го имаат. Ова е иднината на вработувањето и развојот. За да се унапредат, компаниите треба да почнат да го вметнуваат учењето во културите на нивните компании. Организациите кои бавно го прифаќаат ќе бидат оставени и принудени да се справуваат со незадоволни и немотивирани вработени и значително помалку иновации во целина. Во време кога талентот е број еден во бизнисот, компаниите не можат да си дозволат да останат заглавени во старите размислувања.

Еве три начини на кои компаниите можат да ја усовршат и доквалификуваат својата постоечка работна сила и да преземат пристап заснован на вештини за вработување нови вработени.

Поддржете ги новите кариерни патеки за вашите вработени

Многу големи претпријатија ширум светот сметаат дека потребата за усовршување на нивниот сегашен талент е итна во последните неколку години. Тие инвестирале милиони, а во некои случаи и милијарди во „идна проверка“ на своите вработени, вооружувајќи ги со вештини потребни за прилагодување за промена на работата.

Дозволете им на вработените да учествуваат во меѓуфункционални состаноци и проекти

Ако вашата компанија не може да поддржи структурирана програма за учење, поттикнете ги менаџерите да откријат за кои други области на компанијата нивните вработени се заинтересирани да научат. Помогнете им да учествуваат во меѓуфункционални состаноци и проекти. Дозволете им да потрошат 10% од своето работно време на таа крос-функционална работа. Не треба да морате да менувате компании за да напредувате. Создавањето и поддршката на овие програми за учење не само што им покажува на вашите вработени дека сте инвестирани во нивната иднина, туку тие исто така отвораат различни патишта за раст.

Дајте им на вработените време за учење и награди

Според истражувањето од јуни 2020 година, спроведено од Glint. Компанија за софтвер за човечки ресурси во сопственост на LinkedIn, 97% од вработените сакаат да го прошират своето знаење. Сега можностите за учење и раст се појавија како најсилен двигател на работната култура. Раководните лица и менаџерите треба јасно да кажат дека тековното образование е составен дел на личниот раст на кариерата. Ако менаџерите имаат посветено време за учење, поверојатно е дека вработените ќе го следат примерот.

Награди

Некои бизниси ги промовираат своите програми за учење со натпревари и стимулации. Наградите, без разлика дали се парични или внатрешни пофалби, може значително да го зголемат учеството на вработените.

Префрлете се на пристап заснован на вештини при вработување

Се повеќе компании почнуваат да бидат повеќе насочени за вработување на потенцијални кандидати со вештини, а не за нивната мината историја. Добро размислете за описот на работното место и фокусирајте се на резултатите што сакате да ги видите. Истакнувањето на саканите вештини на кандидатот преку извршување одредени задачи доаѓа до истите резултати без создавање непотребна бариера за вработување, како услов за четиригодишна диплома. 

Mini HR Academy

Регистрирај се!

Фокусирани на вештините

Има многу начини да се процени способноста на кандидатот да работи без да се потпира на неговото образование и искуство. Дури и поставувањето неочекувани прашања за интервју може да ви овозможи да видите како кандидатот ги обработува информациите и ги решава проблемите во реално време. Исто така, никогаш не е прерано да се разговара за обврските за учење за време на интервјуата со кандидатите, тоа дури може да ве направи попривлечни како работодавец.

94% од вработените рекле дека би останале подолго во компанијата доколку таа инвестира во нивната кариера.

Со фокус на вештини, работодавците можат да си го олеснат проблемот при вработување на нови кандидати на позиции кои тешко се пополнуваат. Создавањето култура на учење ќе помогне да се вработуваат и развиваат таленти за иднината со помош на одржување на ангажираност на вработените.

Регистрациите за Мини HR Академија се во тек. Пријавете се на нашата веб страна или пак да не контактирајте не на 071 214 849. Доколку имате подетални прашања можае да закажат и состанок со координаторот на следниот линк – 

 

 

Поврзани постови

          Pin It on Pinterest

          Share This