fbpx

Угостител со пасија за програмирање

Денес разговараме со Антонио Васев студент на Академијата за Front-End кој по долги години работење во угостителство сфатил дека како одличен problem solver и љубител на програмирање сега е вистинскиот момент да започне со изучување и да се запише на Академија. По макотрпен едно месечен процес на истражување тој го одбрал Creative Hub затоа што се […]
Од келнер до програмирање
03.21.2023

Денес разговараме со Антонио Васев студент на Академијата за Front-End кој по долги години работење во угостителство сфатил дека како одличен problem solver и љубител на програмирање сега е вистинскиот момент да започне со изучување и да се запише на Академија.

По макотрпен едно месечен процес на истражување тој го одбрал Creative Hub затоа што се издвојува од останатите по 2 работи: ЕУ признаен сертификат и одлична програма на која се учи преку практична работа и работа на реални проекти.

⚠️ Потсетување: Новата група студенти на Front-End започнуваат на 23.05.2023 ⚠️

Продолжи да читаш доколку сакаш да ја слушнеш приказната на Антонио.

Creative Hub: Кажете ни повеќе за Вашиот background, односно повеќе за Вас како индивидуа!

Антонио: Мојот background е изграден на угостителство како индустрија, почнувајки од најниска позиција па се до високо рангиран миксолог и бар супер визор. Немам студирано класични студии, но имам приватно школо кое ми овозможи да бидам професионалец во својата професија.

Creative Hub: Зошто конкретно се одлучивте да се запишете на Академијата за Front-End?

Антонио: Бидејки нуди можност да се изразам како програмер малку поопширно и покреативно и бидејки сум problem solver и сакам програмирање.

Creative Hub: Што за Вас ја издвојува Front-End професријата за разлика од другите?

Антонио: Па пред све дека Front-End дава можност да искреирам нешто што кoрисникот го гледа а истото ќе донесе некакво искуство кај истиот и тоа подобро и пофасцинантно секој следен пат кога ќе ја посети страната.

Creative Hub: Пред да го изберете Creative Hub, дали направивте истражување за сите избори на академии и колку време Ви одзеде самиот процес?

Антонио: Да, направив истражување, беше спонтано и наеднаш на понуда имаше различни понуди од различни академии, но штом ги ставив на мерило веднаш знаев дека Creative Hub ќе биде мојот избор. Процесот траеше еден месец.

Creative Hub: После истражувањето, што го издвои Creative Hub од останатите и што Ве предизвика да го направите изборот за да се запишете кај нас?

Антонио: Две точки го оздвоија Creative Hub пред останатите а тоа се следните:
 • Акредитиран сертификат во ЕУ
 • Самата програма која нуди комплетно а не половично едуцирање во она кое ќе ми биде потребно за работа – програмирање.

Creative Hub: Веќе сте 5 месеци дел од академијата, што успеавте да научите до сега?

Антонио: Во областа на програмирање до сега научив градење и стилизирање на веб страна, решавање на проблеми во кодот и високо развиена дисциплина за временски интервали во поглед на death line.
Front-End попуст

Creative Hub: Дали можете да ни објасните како се одвиваат предавањата со Вашиот прв ментор Саше Митковски?

Антонио: Саше е човек со дар за професор и еден страшно добар ментор, едноставно подобро и неможе да се бара, Саше е Mr. Right за оваа академија.

Creative Hub: Секоја Сабота хибридно имате по 3 часа вежби во нашите простории со асистентот Никола Ризовски. Дали може да ни кажете какво Ви е искуството до сега? Дали е добро да се работи и со асистент? Колку тоа помага во совладување на материјата?

Антонио: Секако дека е добро и да се има лично предавање во кое искуството на вежбата е на едно повисоко ниво,едноставно асистент е секогаш потребен а и корисен во процесот на учење,секогаш тука да помогне во дадена ситуација.

Creative Hub: Вашиот предавач Сашо Ве рангираше како студент на месецот, какво чувство буди тоа кај Вас?

Антонио: Буди чувство на успех,на движење кон една победа која е инспирација да се продолжи уште попосветено се до крај.

Creative Hub: Со искуството што сте го имале во Creative Hub до сега, дали би ја препорачале Академијата за Front-End програмирање?

Антонио: Дефинитивно би ја препорачал Академијата за Front-End програмирање.

Creative Hub: Ја избравте ЕУ Академијата. Зошто? Дали поради фактот дека ја гледате својата идна работа во некоја од ЕУ земјите

Антонио: Затоа што моите погледи се свртени кон соработка со ЕУ и да се биде дел од еден маркет во кој натпреварот наречен знаење е постојан.
Никогаш не е доцна да ја надоградите или промените својата кариера. Доколку имате интерес за Front-End погледнете ја програмата на Академијата ОВДЕ!

Но, доколку не сте сигурни по која пат сакате да чекорите, тогаш јавете се на  071 214 849 или закажете состанок со нашиот career advisor кој што ќе Ви помогне во процесот на одлучување!

 

Закажи Online Состанок

Поврзани постови

     Pin It on Pinterest

     Share This