fbpx

Курс за фотографија

Курсот за фотографија е наменет за секој што сака да научи професионална фотографија. Исто така претставува одлична можност за комапниите да вложат во графичкиот дизајнер или маркетер да научи фотографија за потребите на компанијата. Денес на Инстаграм создаваме“content”. Успехот на тој “content” се сведува на добра фотографија . Толку многу бизниси ангажираат уметници и фотографи да создаваат добри визуелни фотографии  кои ќе можат да ги прикажат на своите профили.

Бизнисите почнаа да ја разбираат силата на добрата “фотографија”.Добра фотографија “продава” тоа е факт. Оваа професија и да ја работите само како фриленсер е една од најдобрите кои може да ги изберете.

Не е потребно да поседувате фотоапарат кога ќе доаѓате на курсот, но ако се одлучите да работите професионално ќе треба да вложите во еден.

Во Creative Hub имаме фул опремено студио каде ќе фотографирате модели, ќе правите headshots, а за сите групи организираме и финален проект по фотографија за студентите.

Последната група работеше на “Кампањата за борба против насилство над жени” која беше фотографирана во нашето студио. Во делот на студенти и проекти можете да ги најдете сите проекти на студентите.

Во самиот курс се вклучени и основи на Lightroom и Adobe Photoshop, но за попрофесионално едитирање Ви предлагаме да го преслушате целосниот курс по Adobe Photoshop.

 

Хибридна онлајн програма или класична настава

Програмата е достапна онлајн или со класична настава. За онлајн програмата, студентите добиваат линк на кој се приклучуваат пред секој час.  Придобивката од онлајн програмата е што Ви е достапна каде и да сте. По завршувањето на часот ќе добиете и снимен видео материјал кој можете одново да го прегледате.

Онлајн програмата е наречена хибридна бидејќи и во текот на истата, се одвојуваат два часа каде студентите доаѓаат во нашето студио да фотографираат. Ова е изведено во најбезбедни услови на заштита.

 

Пристап до платформата

Откако ќе се регистрирате, ќе бидете додадени на платформа со останатите студенти и предавачот. Овде ќе најдете интересни и корисни материјали и домашни задачи.

 • Good and bad examples of photography
 • Good and bad examples of photo editing from local people
 • Short history of photography
 • Anatomy of a camera
 • Temperature, saturation, color, etc.
 • Elements of a photo studio
 • Mobile photography
 • Organization of the photography space
 • Creating “deepness” effect in photography
 • Creating “motion” effect in photography
 • Simplifying the background with focus of the object/model
 • Portrait photography – tips and tricks for better portrait photography
 • Photo shooting in studio – practical part
 • Analysis of the homework and photography shoots
 • Basics of Adobe Photoshop

На Македонски јазик

 

• Мартин Трајановски

Моден фотограф со повеќе од 7 години искуство во работа со артисти како Тамара Тодевска. Официјален фотограф на Евровизија и фотограф за многу модни брендови, вклучително и Fashion group, Bella и други.

Пријави се тука и доби бесплатен час за избраната програма.

 
Пријава

Кампања против насилство над жени

→ Повеќе информации

 

Кампања за безбедност во сообраќајот

Студент: Марија Спироска

Студент: Александра Јаневска 

 

Fashion Photography со Zanov & Models IN

 

Изложба на црно бели фотографии со НЛБ Банка во НЛБ Галерија

→ Повеќе информации

€100

1 месец (14 работни часа)

Плати на 3 рати

w

Македонски јазик

Онлајн/класична настава

Z

Сертификат

Z

Помош при вработување после завршувањето на Курсот

     Pin It on Pinterest