fbpx

Курс за регрутација и селекција

Курсот за регрутација и селекција ќе им помогне на студентите да стекнат знаења како да ги вработат најквалификуваните кандидати кога имаат отворена позиција.По завршувањето на курсот, студентите ќе знаат да го препознаат најдобриот кандидат од големиот број пријавени. Исто така ќе развијат вештини за подобрување на практиките во процесот на регрутација и селекција. Ова вклучува анализа на работни позиции, евалуација на различни техники за регрутација и изнаоѓање на кандидати. Исто така промоција на кампањи за регрутација и селекција кои ќе помогнат да се привлечат луѓе кои би одговарале на профилот на бараниот апликант. Кандидати кои одговараат на компаниската култура и ќе помогнат во остварување на компаниските цели.

По завршување на овој курс ќе стекнеш вештини како да ја подобриш компаниската репутација преку фер и ефективни процеси на вработување. Ќе развиеш знаења како да го водиш процесот на интервју за да можеш да процениш дали кандидатот е во корелација со компаниските вредности и цели.

 

Интерактивна онлајн програма или класична настава

Овој курс можете да го следите онлајн или во живо. Доколку го следите онлајн, ќе добиете линк за приклучување на секој час. По завршувањето на часот ќе добиете и снимен видео материјал.

Доколку го следите во нашите простории потребно е да носите лаптоп.

 

Проекти кои ќе ги изработите

Ќе креирате стратегија за регрутација согласно потребите на зададена компанија.

 

Пристап до платформа

По пријавување на овој курс ќе добиете пристап до платформа заедно со другите студенти каде ќе најдете голем број бесплатни материјали во оваа област.

The Forces Shaping the Future of Work & Strategic Workforce Planning Process

 • Accelerating technological change
 • Growing demand for skills
 • Changing employee expectations
 • Shifting labor demographics
 • Transitioning work models
 • Evolving business environment
 • Translating business strategy into value drivers
 • Identify the organizational capabilities
 • Headcount demand vs. supply
 • Identify gaps and evaluate scenarios
 • Determine actions and investments to close the gaps

 

Future of Jobs & Talent Management Strategies

 • Automation, robotization, and digitization
 • Which professions are most vulnerable to automation
 • Recruiting and employing digital talent
 • Futureproof leadership characteristics
 • Define your strategic workforce planning model
 • Make the most of analytics
 • Manage third parties more accurately
 • Safeguard knowledge
 • Rethink EVP

 

Link Between Recruitment and Other Employee Management Practices

 • Performance appraisals
 • Coaching
 • Teams
 • Compensation
 • Recruiting
 • Learning and development
 • Offer Clarity, Conviction And Career Opportunities
 • Be Flexible And Unique
 • Use Your Employees As Brand Ambassadors
 • Know Your Employer Value Proposition
 • Know Your Target Audience Really Well
 • Understand The Full Candidate Experience And Life Cycle
 • Put Your People First
 • Identify And Articulate Your Purpose
 • Use Social Media To Your Advantage

 

What Makes a Great Recruiter?

 

Ways to Build Your Employer Brand

 • Ability to influence
 • Data-fluent
 • Empathetic
 • Risk-tolerant
 • Tenacity
 • Marketing/writing/creativity
 • Tech-savvy
 • Curiosity
 • Passion
 • Market everything you offer
 • Build a strong company culture
 • Employees as brand ambassadors
 • Provide culture to build the brand
 • Share what makes your company unique

 

Employee Experience & Hiring Tools

 • From engagement … to experience
 • How is EX different from EE?
 • What an EX-Centric organization looks like
 • The new employee experience-driven talent paradigm
 • How EX is like CX
 • Experience-driven companies
 • Creating an employee experience-driven people strategy
 • EX playbook
 • Use of Boolean strings in Google and LinkedIn
 • 20 steps to actual recruitment
 • Choosing a method of selection
 • Stages of selection
 • Employee eligibility verification
 • Onboarding key points

На Македонски јазик

 

• Стефан Јовановски in

Директор на човечки ресурси во A1 Македонија.Спикер на повеќе настани, добитник на наградата „HR Директор на годината“, експерт и предавач на голем бро јАкадемии. Повеќе од 20 години работно искуство во менаџирање со ресурси во телекомуникацската индустрија.

Пријави се тука и доби бесплатен час за избраната програма.

 
Пријава

Наскоро.

€190

1 месец (10 работни часа)

Плати на 3 рати

w

Македонски јазик

Онлајн/класична настава

Z

Сертификат

Z

Помош при вработување после завршувањето на Курсот

     Pin It on Pinterest