fbpx

SQL Курс

SQL e јазик кој се користи во програмирањето и има за цел да сортира податоци кои се содржани во датабаза.

Со знаење од SQL можете да работите како бинзис аналитичар, , QA tester, senior software engineer и друго.

Иако ова е воведен курс, доколку имате претходно искуство во Data Science е добро за вас.

 

Интерактивна онлајн програма или класична настава

Овој курс можете да го следите онлајн или во живо. Доколку го следите онлајн, ќе добиете линк за приклучување на секој час. По завршувањето на часот ќе добиете и снимен видео материјал.

Доколку го следите во нашите простории потребно е да носите лаптоп.

 

Проект кој ќе го изработите:

Работа со SQL бази на податоци

 

Пристап до платформата

Откако ќе се регистрирате, ќе бидете додадени на платформата со останатите студенти и предавачи. Таму ќе најдете интересни материјали и домашни задачи.

 • SQL Environment setup
 • SQL data types
 • Basics of SQL query statements
 • Querying data
 • Data grouping and computing aggregates
 • Subqueries
 • Table joins
 • Window functions in SQL
 • Rollups and cubes

На Албански јазик

 

• Бетим Биба  in

IT бизнис аналитичар во Raiffeisen Bank Виена. Професионалец со повеќе од 5 години работно искуство во банкарската индустрија и ИТ индустријата вклучувајќи data migration, data integration, data transformation, data warehousing и IT проектен менаџмент.

Пријави се тука и доби бесплатен час за избраната програма.

 
Пријава

Наскоро.

€250

1 месец (10 работни часа)

Плати на 3 рати

w

Албански јазик

Онлајн/класична настава

Z

Сертификат

Z

Помош при вработување после завршувањето на Курсот

     Pin It on Pinterest