Со вклучена Програма за вработување Creative Hub Students

Академија за Data Analytics

Check

8 месеци до јуниор data analyst.

Check

Потребно предзнаење: Почетник
(Препорачуваме најпрво да го погледнеш бесплатниот курс)

Check

Структура на програмата:
8 месеци предавања + Стажирање + Гарантирана работа

Creative Hub Students

Формула за Успех

90 часа работа со инструктор


Академијата започнува со учење од искуственото знаење од нашите предавачи. Не е потребно предзнаење бидејќи предавачите ќе започнат од основите. Поставувај прашања, учествувај во вежби и добиј индивидуален фидбек за се она што ќе сработиш.

Програма за вработување


Аплицирај за првата работна понуда во 1-3 месеци по завршувањето на Академијата.

4 практични проекти


Во текот на Академијата ќе ги презентираш твоите реални проекти и ќе добиеш фидбек. Ова е одлична можност да запознаеш успешни луѓе, да се вмрежиш и да напредуваш во кариерата.

Но тоа не е се...

Регистрирај се до денес и добиј го следниот Bonus Pack:

 • On-prem & Cloud based solutions ( AWS, GCP и Azure )
 • Microsoft Excel Advanced
 • Курс за CV + Портфолио
 • Курс за оптимизација на твојот Линкедин профил
 • Прашања и одговори на интервју за работа
 • Неделна фидбек сесија со координатор
 • Data Meetups со колеги од Data Science Академијата во Косово

Програма

Become a successful data analyst

toggle button

Студентите ќе научат:

 • 1. What is data analytics?
 • 2. How can data analytics help me?
 • 3. What are the requirements to be successful data analyst?
 • 4. Which tools I need for data analysis?
 • 5. What can I do in Excel?
 • 6. What can I do with SQL?

Overview of data analysis, requirements, tools, approach to a business stakeholder

Start small, do better in Excel

toggle button

Студентите ќе научат:

 • 1. Learn the Excel's smart functions.
 • 2. Extend the insights with in-built tools.

Excel's basic and advanced functions / tools, connections with files, tables, charts, pivots, power-pivots, data models

Extend the possibilities with SQL

toggle button

Студентите ќе научат:

 • 1. Why SQL?
 • 2. How to find the required data?
 • 3. Can I use it in various development environments?
 • 4. What about optimizations, aggregations, smart calculations?
 • 5. What about the code backup and versioning?

Syntax, possibilites, joins, groups, aggregations, functions, procedures, data mining, data cleaning, data quality, git

Work with data, be efficient (Data Lake, ETL, Data Marts / Data Warehouse)

toggle button

Студентите ќе научат:

 • 1. Get the data from different database solutions, but also any kind of file format.
 • 2. Ingest the data in Data Lake.
 • 3. Work with the data and transform it for your needs.
 • 4. Put the unstructured into structured Data Marts / Warehouse.
 • 5. How to mix offline and online data storage?

On-prem and cloud OLTP-OLAP RDS / DW solutions, star / snowflake / galaxy schemas, normalized vs denormalized tables, working with DBs / files (CSV, JSON, XML, flat), ETL / ELT

Get the insights and deliver data-driven decisions

toggle button

Студентите ќе научат:

 • 1. I have the data, how to make a decision?
 • 2. Can I be alarmed before-hand?
 • 3. What about predictions, trends and outliers?

Work with UseCases, design the dataflow, BI, notifications, alarms, KPIs, ratios, ... (all from the point of final data output, not Power BI or other reporting solution)

Проектна недела 1

Business Analysis - Power BI

toggle button

Студентите ќе научат:

 • Introduction to Power BI + Power Query Editor
 • Cardinality / Relationships
 • Power BI App и Visualizations
 • Intro DAX
 • DAX + AI Visuals + BI Sharepoint

Студентите од ЕУ програма дополнително се дел и од:

Storytelling in Data Analysis

toggle button

Студентите ќе научат:

 • Recount and apply the 5 D's of data storytelling
 • Select the right visual display for any dataset
 • Make your data stories more engaging by crafting suitable data narratives
 • Apply storyboarding principles to give your data stories a logical and memorable flow

Поставување на Git Портфолио

toggle button

Студентите ќе научат:

 • Креирање на акаунт
 • Поставување на профил со проекти на GitHub
 • Креирање на нов Git repository
 • Едитирање и поставување на проекти

Проектна недела 2

ChatGPT - Chatdata Analysis

toggle button

Студентите ќе научат:

 • How to integrate the use of AI features of Chat GPT with MS Excel/ SQL/ Power BI/ Python and other office software
 • Solving complex functions and formulas like Sum, VLOOKUP without knowing the formula
 • Analyzing data with chat GPT
 • Use of in-built MS Excel/ SQL/ Power BI/ Python features for higher productivity

Проектна недела 3

Студентите од сите програми се дел од :

Програма за вработување

4 Практични Проекти

Во текот на Академијата, студентите ќе ги изработуваат следните проекти за нивното Гит портфолио.

Реален Проект

1

Mini Series Project for Performance and Optimization

Реален Проект

2

Логистички извештај

Реален Проект

3

Извештај за продуктивност на вработени

Реален Проект

4

Извештај за продажба со предетминирани KPI”s

Програма за вработување

Job Guarantee

Целта на 89% од студентите е да ја променат својата кариера и да се вработат.

Со програмата за вработување аплицирај на првата работна понуда во рок од 1-3 месеци по завршувањето на Академијата.

Експертите кои ќе ти го пренесат знаењето

Што по завршувањето на Академијата?

Во зависност од програмата која си ја одбрал по завршувањето на финалните проекти ќе продолжиш со Обука за вработување каде ќе добиеш јасни насоки како да апплицираш сам.

Дополнително нашите координатори ќе ги испраќаат отворени понуди за работа за позиции во областа на дата аналитика.

Creative Hub Girl

Веднаш по завршување на предавањата


Вклучи се во 8 часовна обука со инструктор каде:

Ќе изработиш CV и Git портфолио.

Ќе го оптимизираш твојот LinkedIn профил.

Ќе научиш како да се претставиш себеси на интервју за работа.

Ќе научиш како да комуницираш со регрутери.

Ќе учествуваш на тест интервјуа

Ќе почнеш да аплицираш!

Патот на Академијата

1

Обука за личен брендинг


Започни тука!

2

Академија


Стекни ги вештините!

3

Реални проекти
Хакатони
Визитинг предавања


Извежбај ги вештините!

4

Финален проект


Валидирај го знаењето!

5

Обука за вработување


Почни го процесот на вработување!

За студенти на Само Академија и ЕУ Програма!

6

Помош при вработување


Работи со нашите координатори за да ти помогнат во наоѓање на работа!

7

Вработи се!


Постигни ја целта!

*Обуката за вработување започнува веднаш по завршување на финалниот проект.

Creative Hub Girl

Топ Data Alumni на кои што сме горди

 • Creative Hub Alumni

  Leutrim Bajrami
  Data Analyst at UNIQA

  Alumni ‘22

 • Creative Hub Alumni

  Argenita Selmanaj
  Data Analyst at TIVE Inc.

  Alumni ‘22

 • Creative Hub Alumni

  Teuta Hajrullahu
  Data Analyst at PRIME | Retail & Trade Solutions

  Alumni ‘22

 • Creative Hub Alumni

  Artan Ramadani
  Data Integration Specialist at Raiffeisen Bank Kosova

  Alumni ‘22

 • Creative Hub Alumni

  Ernis Meshi
  AI/ML engineer at Solaborate

  Alumni ‘22

 • Creative Hub Alumni

  Aulona Selishta
  Data Management and Reporting Specialist at Kosovo Credit Guarantee Fund

  Alumni ‘22

Проекти изработени од претходните групи

Student Project

Strategic Report for Unemployment Rate Q1 2021

Студентите имаа задача преку стекнатото знаење да изработат извештај со голем број податоци според бројот на невработеност по индустрии и индекс.

Преку работата со функции ги сортираа податоците во насока на тоа што целиот извештај доби визуелен и автоматизиран приказ и во иднина може да се користи за стратешки цели.

Student Project

Quarterly Report for Production Plant

По завршувањето на предмeтот Power BI & SQL студентите креираат извештај по нивен избор на дизајн со спецификации по земја, продажен агент, производ и производствен погон.

Од извештајот ги прикажаа трошоците на производство, вредноста на продажбата и профитот.

Дополнително изработија вижуали за картица трошок на производ поврзана со мапа на држави, продажни единици, вкупна продажба по сегмент итн.

Избери ја програмата која најмногу ти одговара

Основна Програма

*Научи вештини за најдобра цена, заштеди пари и сам најди работа!

1699€

+ основна програма
( без предметот Data Storytelling )

+ курс за вработување
Следи ги насоките, научи како да одговараш на прашања за интервју и самиот аплицирај на работни понуди!

+ неделен newsletter со понуди за работа

8 месеци програма!

или закажи разговор со предавачите

Creative Hub Student

Милорад,
предавач на Академијата

ЕУ Сертифицирана

*Добиј ЕУ признаена диплома и продолжи да студираш или живееш во Европа

2450€

Се од Само Академија
+ Storytelling in Data Analytics
+ 3 Проектни недели

ЕУ Диплома

+ 1 Фриленс проект за реален клиент ( опционално )

+ курс за поставување на твојот фриленс профил

Поради квалитетот на предавањата оваа обука може да ја обезбедиме само на 20 луѓе годишно.

9 месеци програма

или разговарај со поранешен студент

Creative Hub Student

Стојанчо,
координатор на Академијата

Вклучено и:

Check

On-prem & Cloud based solutions ( AWS, GCP и Azure )

Check

Microsoft Excel Fundamentals

Check

Месечен извештај за твојот прогрес

Check

Фидбек сесии со менторите на Академијата

Check

Data Meetups со колеги од другите кампуси

Како ќе стекнеш реално искуство?

4 Реални проекти

Самостојна работа со твоите предавачи
 • Индивидуална работа
 • Секојдневна поддршка од предавачите
 • Менторски фидбек
 • Проекти за на Гит
 • Линкедин препорака од предавачите за најдобро рангираните студенти

Online Хакатон со компанија од САД

Работа на интернационален проект
 • Во текот на хакатонот работи со ментор од ИТ компанија од Мајами, Флорида
 • Менторски фидбек и Линкедин препорака
 • Самостојна работа
 • Проект за на Гит
 • Сертификат за учество на Глобална Хакатон сесија

In-house Project-week со локална компанија

 • Real-world сценарио и работа во тим
 • Проектен менаџер - гостин од македонска компанија
 • Вмрежување и градење контакти со data индустријата
 • Менторски фидбек и анализа на проект
 • Проект за на Гит
 • Сертификат за учество

Калкулатор
за Поврат на инвестиција

*Пресметај колку брзо ќе ја повратиш инвестицијата во твоето образование!

Избери Академија

Почетна Плата

Поврат на инвестиција (месеци)

3

Диплома


Врз основа на програмата што ќе ја изберат студентите во Creative Hub можат да се стекнат со Creative Hub сертификат, и ЕУ Додаток на диплома со ЕКТС кредити.

Diploma

Creative Hub Сертификат
Се издава на студентите на сите програми


 • Ова е идеален избор за студенти на кои дипломата не им е значајна и сакаат само да стекнат вештини.
 • Нашиот совет до студентите е да го објават нивниот Сертификат на Линкедин и да го додадат во делот за образование, за подобро да ги истакнат нивните вешти.
Diploma

ЕУ Диплома со ЕКТС кредити
Се издава на студенти од ЕУ Сертифицирана програма и студенти на Забрзаната програма


 • ЕУ додаток на диплома со ЕКТС кредити го следи моделот на Европска Комисија за неформално образование.
 • Додатокот на диплома содржи детални информации за студентот, програмата, вкупниот број на часови, и ЕКТС кредити со кој студентот се стекнал по завршување на програмата.
 • Ги советуваме студентите кои планираат да го продолжат своето образование и кариера во ЕУ да изберат програма што ја содржи оваа диплома.
 • Оваа ЕУ Диплома е признаена од Универзитетите во Европа како дополнителни кредити при упис на апликацијата на студентот.

Закажи разговор со нашиот координатор

Контактирај го нашиот координатор денес и ќе ти дадеме 5 причини зошто data analyst е одлична кариера за тебе!

*Воедно, договори се за твојот план за плаќање на 20 месечни рати.

Добиј плус и:

 • Покана за Бесплатен курс.

Learning advisor

Дали си подготвен да се
пријавиш денес?


За да го резервираш твоето место те советуваме да аплицираш сега!
*Цените се зголемуваат наскоро!

Со кликнување на копчето ‘‘Аплицирај‘‘ се согласувам и давам одобрение Креативе Хуб ДООЕЛ - Скопје да ги користи и да врши обработка на моите лични податоци, како и да ги чува во збирката на лични податоци за потребите на процесот за членување во здружението се додека има потреба од нив, по што ќе бидат избришани/уништени во согласност со Законот за заштита на личните податоци. Го задржувам правото во секое време повлекувањето на согласноста да го дадам во писмена форма.

Се пријавуваш за:

Enroll

90 часа предавања со ментори и асистент


Enroll

4 практични проекти


Enroll

Програма за вработување


Enroll

Бонус Материјали вклучени во програмата


Featured in


Forbes Yahoo Finance Fox 8 Cision Kallxo
Teve1 Faktor Wymt
Telegrafi Rtk ABC 7 The Recursive The Media
                Bulletin

© Copyright 2023 Creative Hub | Skopje / Pristina / Miami | contact@cretivehub.mk / + 389 71 214 849 Политика за приватност | Општи правила и услови