Академии
Кариера
Кампус: Македонија

DATA SCIENCE
АКАДЕМИЈА


Инвестирај во себе и стекни знаење за да започнеш кариера во една од најбараните и најбрзорастечки професии денес.Career possibilities:

Data Scientist | Data Integration Specialist
Data Analytics | Data Researcher

Започни со
воведен курс
и провери дали е оваа професија за тебе
Course image
 • 6 часа снимени видео-материјали
 • Сертификат за на LinkedIn
 • Задачи и истражувања
 • Yellow checkЗапочнува од февруари

Првите 2 часа од курсот се бесплатни.

Career possibilities:

Data Scientist | Data integration specialist Data Analytics | Market intelligence

ВРАБОТИ СЕ ЗА 1-6 МЕСЕЦИ ПО ЗАВРШУВАЊЕТО

ЗОШТО КАРИЕРА ВО DATA SCIENCE?

Погледни ги видеата на нашите предавачи и дознај повеќе за програмата и Академијата.

Како и во секоја професија значаен е пристапот на предавачот. Нашите ментори на Академјата ќе ти ги пренесат нивните знаења и искуства, а преку програмата за вежби и реални проекти секојдневно самиот ќе се ставиш во улога на практично решавање на предзвици се со цел пред завршувањето на Академијата да стекнеш рутина и искуство во работата со податоци.

Горјан Поповски
Предавач на SQL, Python основен и напреден

Data Scientist во Enetra, со претходно искуство во истражувачкиот институт Jožef Stefan, а со 3 години искуство во полето.

Creativehub Lecturer
Creativehub Lecturer

Ивана Смиљанска
Предавач на Power Bi

Program, Project & Strategy Specialist, DB Schenker Head Office SEE Vienna за 12 држави од регионот и 13 филијали во Австрија.

Лазе Ѓорѓиев
Предавач на Machine learning напреден и основен

Data Engineer во Intertec, повеќе од три години работа во аналитика и stream processing.

Creativehub Lecturer
Creativehub Lecturer

Илија Вишинов
Предавач по предметот Математика и статистика

Data Scienitst во Aurora Labs со значајно искуство во статистичка анализа на податоци, временски серии и machine learning.

Бошко Колоски
Предавач на SQL, Python основен и напреден

ML and NLP Research Assistant со искуство во решавање на проблеми со помош на користење на податоци и алгоритми.

Creativehub Lecturer
 • Creativehub Lecturer

  Горјан Поповски
  Предавач на SQL, Python основен и напреден

  Data Scientist во Enetra, со претходно искуство во истражувачкиот институт Jožef Stefan, а со 3 години искуство во полето.

 • Creativehub Lecturer

  Ивана Смиљанска
  Предавач на Power Bi

  Program, Project & Strategy Specialist, DB Schenker Head Office SEE Vienna за 12 држави од регионот и 13 филијали во Австрија.

 • Creativehub Lecturer

  Лазе Ѓорѓиев
  Предавач на Machine learning напреден и основен

  Data Engineer во Intertec, повеќе од три години работа во аналитика и stream processing.

 • Creativehub Lecturer

  Илија Вишнов
  Предавач по предметот Математика и статистика

  Data Scienitst во Aurora Labs со значајно искуство во статистичка анализа на податоци, временски серии и machine learning.

 • Creativehub Lecturer

  Бошко Колоски
  Предавач на SQL, Python основен и напреден

  ML and NLP Research Assistant со искуство во решавање на проблеми со помош на користење на податоци и алгоритми.

ПРОГРАМА ИЗРАБОТЕНА СПОРЕД ПОТРЕБИТЕ НА КОМПАНИИТЕ

Направивме анализа на пазарот на описот на работни места кои се потребни доколку сакаш да работиш како data analyst, data specialist итн. Совладувањето на предметите од оваа програма ќе ти даде самодоверба да аплицираш за работа по завршувањето на Академијата.


CreativeHub DataScience program
Power BI

* Introduction to Power BI
* Power Query Editor
* Cardinality /Relationships
* Power BI app и Visualizations
* Intro DAX
* DAX + AI Visuals + BI Sharepoint

CreativeHub DataScience program
SQL

* Концепти во релациони бази
* Power Query Editor
* Релациона алгебра
* Креирање, манипулација на бази, нормализација и оптимизација

CreativeHub DataScience program
Big Data

* Концепти во Big Data
* Организирање на Big Data
* Дистрибуирано процесирање и складирање
* Hadoop and MapReduce
* ML во пракса и Data Science во продукција
* AWS and Serverless computing

CreativeHub DataScience program
Python 1

* Основни концепти во Python (податочни структури, функции, контрола на тек, класи и објекти)
* Модули во Python (Numpy, Pandas)
* Стандарди и практики во Python
* Манипулација на податоци со Pandas

CreativeHub DataScience program
Python 2

* Мултипроцесирање
Напредни функционални концепти
* Numba
* Flask, Dash, Plotly

CreativeHub DataScience program
Network analysis

* Вовед во анализи на мрежи
* Типови и еволуции на мрежи
* Техники на Анализа на мрежи
* Анализа на мрежи и машинско учење
* Примени на анализи на мрежи

CreativeHub DataScience program
Статистика

* Вовед во калкулус
* Дескриптивни статистики Веројатност
* Баесова класификација
* Распределби
* Интервали на доверба
* Тестирање хипотези

CreativeHub DataScience program
Machine learning 1

* Вовед во калкулус
* Дескриптивни статистики Веројатност
* Баесова класификација
* Распределби
* Интервали на доверба
* Тестирање хипотези

CreativeHub DataScience program
Machine learning 2

* Вовед во невронски мрежи
* Вовед и работа со временски серии
* Обработка на природни јазици
* Препознавање на слики
* Трансформери

ЗОШТО ДА ГО ИЗБЕРЕШ CREATIVE HUB

 • Академијата започнува со ПРЕТПРОГРАМА која ќе ти даде вовед во професијата

 • Единствена акредитирана од Data Science Council of US, можност да се стекнеш со американски сертификат

 • Покана до голем број Data Science настани за студентите како “Global Citizen Data Science”, “Virtual Ken Kennedy AI and Data Science Conference”...

 • Најниска цена на Академија за Data Science

 • Ќе ја повратиш инвестицијата уште во првата година од вработувањето. На пазарот има огромен недостаток од “data scientists”!

 • Преку нашата “Hiring Partners” програма ќе се вработиш 1-6 месеци по завршувањето

 • Визитинг предавања од експерти од областа

 • Вежби на кои ќе изработиш “tech алатки” кои ќе ги ставиш во портфолио

 • Ќе учиш од предавачи на македонски јазик кои активно работат во data science

 • Организираме “data дружби”

 • Ќе запознаеш луѓе со интереси слични на твоите, ќе го прошириш кругот на пријателства

 • Ќе станеш дел од нашата Facebook група на Data Science професионалци каде секојдневно споделуваме отворени работни позиции, Live стримови, Q&A сесии

 • 24/7 менторска поддршка

 • Ќе добиеш Европски признаен сертификат со ЕКТС кредити

 • Работа на реални проекти по секој предмет според програмата како и бонус проекти за партнерски компании

 • Хакатони со студенти од други Академии

ПРОЕКТИ ИЗРАБОТЕНИ ОД ПРЕТХОДНИТЕ ГРУПИ
CreativeHub Students Project

Quarterly Report for Production Plant

По завршувањето на предмeтот Power BI & SQL студентите креираат извештај по нивен избор на дизајн со спецификации по земја, продажен агент, производ и производствен погон.

Од извештајот ги прикажаа трошоците на производство, вредноста на продажбата и профитот.

Дополнително изработија вижуали за картица трошок на производ поврзана со мапа на држави, продажни единици, вкупна продажба по сегмент итн.

CreativeHub Students Project

Strategic Report for Unemployment Rate Q1 2021

Студентите имаа задача преку стекнатото знаење да изработат извештај со голем број податоци според бројот на невработеност по индустрии и индекс.

Преку работата со функции ги сортираа податоците во насока на тоа што целиот извештај доби визуелен и автоматизиран приказ и во иднина може да се користи за стратешки цели.

DATA НЕТВОРКИНГ
За студентите од Академијата обезбедивме бесплатни карти за глобални Data Science настани.
Creativehub Data Networking
Creativehub Data Networking
СЛЕДИ ЈА АКАДЕМИЈАТА ОНЛАЈН      СЛЕДИ ЈА АКАДЕМИЈАТА ОНЛАЈН       СЛЕДИ ЈА АКАДЕМИЈАТА ОНЛАЈН       СЛЕДИ ЈА АКАДЕМИЈАТА ОНЛАЈН       СЛЕДИ ЈА АКАДЕМИЈАТА ОНЛАЈН       СЛЕДИ ЈА АКАДЕМИЈАТА ОНЛАЈН       СЛЕДИ ЈА АКАДЕМИЈАТА ОНЛАЈН       СЛЕДИ ЈА АКАДЕМИЈАТА ОНЛАЈН       

Имаш прашања?Пријави се и закажи онлајн состанок со Стојанчо. Дознај повеќе за програмата, условите за плаќање и почетокот на следната група.

KОМПАНИИ УЧЕСНИЦИ НА POWER BI ПРОГРАМАТА
Sign

„Особено ми се допадна што имавме и домашни задачи, што правеше да сме вкучени во процесот. Исто така, огромниот број дополнителни извештаи што ни ги даде Ивана ни помага да имаме вистински примери за разгледување“

Company name Теодора Стефановска, Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Implementer, Seavus
Sign

„Големо благодарам до предавачот кој многу професионално ја водеше обуката и не се штедеше во сите објаснувања и одговори на нашите прашања. Посебно ми се допадна нејзиниот методолошки пристап и пренесувањето на нејзиното знаење. Многу ефективна обука!“

Company name Катерина Бутикоска Панајотова, Times & Methods Specialist, KEMET Electronics Macedonia
Sign

„Ивана е одличен предавач, ги поедноставува работите и ги прави јасни и за почетници како мене. Уживам во предавањата“
Company name Емилија Каранфиловиќ, Law Specialist & HR Admin, Gulf Oil Macedonia
Sign

„Предавањата поминаа одлично. Сите на почеток бевме збунети кога се соочивме сами со изработка на проект но задоволна сум со оглед на фактот дека беа онлајн.“Company name Весна Петрова, Senior Software Analyst, Еуролинк Осигурување
Sign

„Професионалност и висок степен на квалитет. Здоволна сум од предавањата за бизнис аналитика и сметам дека се корисни за стратешкиот менаџмент на компанијата.“


Company name Ана Живковиќ Крстевска, директор на финансии, Кроациа Осигурување
Sign

„Обуката беше доста интересна и Ивана успеа да ни пренесе дел од нејзиното знаење. Голема тема опфативме на овие часови и мислам дека ќе биде корисна и ќе може дел од она што го научивме да го примениме.“

Company name Лилија Џокова, Еуролинк Осигурување
Sign

„Ивана е одлична во својата работа и многу добро го познава репортингот во бизнис аналитика ( Power BI ) . Успеав да покријам многу непознаници и основни прашања и за мене курсот беше многу добра основа. Отвореноста на Ивана за разговор, за прашања, трпеливоста при бараната репетитивност да научиме и потврдиме знаење навистина ми остави впечаток.“

Company name Габриела Сотировска, Senior Project Manager, Netcetera
ИЗБЕРИ АКАДЕМИЈА ШТО
НАЈМНОГУ ТИ ОДГОВАРА
 • Sign

  „Особено ми се допадна што имавме и домашни задачи, што правеше да сме вкучени во процесот. Исто така, огромниот број дополнителни извештаи што ни ги даде Ивана ни помага да имаме вистински примери за разгледување“

  Company name Весна Петрова, Senior Software Analyst, Еуролинк Осигурување
 • Sign

  „Големо благодарам до предавачот кој многу професионално ја водеше обуката и не се штедеше во сите објаснувања и одговори на нашите прашања. Посебно ми се допадна нејзиниот методолошки пристап и пренесувањето на нејзиното знаење. Многу ефективна обука!“

  Company name Весна Петрова, Senior Software Analyst, Еуролинк Осигурување
 • Sign

  „Ивана е одличен предавач, ги поедноставува работите и ги прави јасни и за почетници како мене. Уживам во предавањата“

  Company name Емилија Каранфиловиќ, Law Specialist & HR Admin, Gulf Oil Macedonia
 • Sign

  „Предавањата поминаа одлично. Сите на почеток бевме збунети кога се соочивме сами со изработка на проект но задоволна сум со оглед на фактот дека беа онлајн.“

  Company name Весна Петрова, Senior Software Analyst, Еуролинк Осигурување
 • Sign

  „Професионалност и висок степен на квалитет. Здоволна сум од предавањата за бизнис аналитика и сметам дека се корисни за стратешкиот менаџмент на компанијата.“

  Company name Ана Живковиќ Крстевска, директор на финансии, Кроациа Осигурување
 • Sign

  „Обуката беше доста интересна и Ивана успеа да ни пренесе дел од нејзиното знаење. Голема тема опфативме на овие часови и мислам дека ќе биде корисна и ќе може дел од она што го научивме да го примениме.“

  Company name Лилија Џокова, Еуролинк Осигурување
 • Sign

  „Ивана е одлична во својата работа и многу добро го познава репортингот во бизнис аналитика ( Power BI ) . Успеав да покријам многу непознаници и основни прашања и за мене курсот беше многу добра основа. Отвореноста на Ивана за разговор, за прашања, трпеливоста при бараната репетитивност да научиме и потврдиме знаење навистина ми остави впечаток.“

  Company name Габриела Сотировска, Senior Project Manager, Netcetera

ПЛАТФОРМА ЗА
ВРАБОТУВАЊЕ

На нашата веб страна можете да ја погледнете платформата за вработување. По завршувањето на Академијата добивате “долгогодишен” пристап независно дали барате работа или пак сте отворени за работа на проект.
Оваа платформа ја развивме за Вас, за полесно и директно да бидете контактирани од компаниите.

CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors
// SONJA DASCA AND PERCENTS
Creative Hub regruter
ЗАПОЗНАЈ ЈА СОЊА

Твојот регрутер за работа во странство.

СЕРТИФИКАТ


Стекни се со американски и
европски признаен сертификат


Преку патнерството со “Data Science Council of US” на студентите им даваме можност да се стекнат со признаена диплома еднаква на онаа во САД и ЕУ.
Како Акредитирана институција издаваме и додаток на диплома со ЕКТС кредити кои можете да го приложите кога аплциирате за работа во странство.

ЗОШТО ДА ИЗБЕРЕШ ALL ACCESS АКАДЕМИЈА?
САКАШ ДА РАБОТИШ ВО С А Д ?
Третата опција е наменета за студенти кои сакаат да работат во странски компании и на кои им е потребна амеркански верификувана диплома. DASCA (Data Science Council of US е официјалното акредитационо тело на американскиот пазар кое ги верификува програмите во оваа област.
ИЗБЕРИ АКАДЕМИЈА ШТО
НАЈМНОГУ ТИ ОДГОВАРА
...
САМО АКАДЕМИЈА

2550 EUR

152 часа

 • Претпрограма

 • Целосна програма

 • Creative Hub сертификат

 • Без eвропска диплома со ЕКТС кредити

 • Без aмерикански сертификат - DASCA

 • #Facebook заедница

 • Реални проекти

 • Пристап до платформа за вработување

 • Соработка со компании за потенцијално вработување и конкретна задача

 • Поврзување со консалтинг компании кои регрутираат junior data scientist за странски пазар

 • Покана за data science настани

 • 0% камата за плаќање на рати

...
ЕУ СЕРТИФИЦИРАНА АКАДЕМИЈА

2750 EUR

152 часа

 • Претпрограма

 • Целосна програма

 • Creative Hub сертификат

 • Европска диплома со ЕКТС кредити

 • Без aмерикански сертификат - DASCA

 • #Facebook заедница

 • Реални проекти

 • Пристап до платформа за вработување

 • Соработка со компании за потенцијално вработување и конкретна задача

 • Поврзување со консалтинг компании кои регрутираат junior data scientist за странски пазар

 • Покана за data science настани

 • 0% камата за плаќање на рати

...
ALL ACCESS

7100 EUR

152 часа

 • Претпрограма

 • Целосна програма

 • Creative Hub сертификат

 • Европска диплома со ЕКТС кредити

 • Американски сертификат - DASCA

 • #Facebook заедница

 • Реални проекти

 • Пристап до платформа за вработување

 • Соработка со компании за потенцијално вработување и конкретна задача

 • Поврзување со консалтинг компании кои регрутираат junior data scientist за странски пазар

 • Покана за data science настани

 • 0% камата за плаќање на ратиКАЛКУЛАТОР

за пресметка на месечните трошоци

Програма:

Број на рати:

Можност за финансирање на 15, 36 или 50 рати преку NLB Bank или Halkbank

РАСПОРЕД НА АКАДЕМИЈАТА

Најбараните алатки во индустријата

Аплицирај за целосната Data-science Академија, или започни со воведен 10 часовен курс и дознај дали кодирањето е за тебе. Програмата на Академијата ја составивме според она што се најбараните вештини за еден front-end developer на пазарот: Python, Machine Learning, Power BI, Network Analysis & Big Data.

Tehnologies Tehnologies

Зоштo да аплицирам?

 • Без ризик

  0% ризик бидејќи започнуваш со воведен курс кој е комплетно бесплатен

 • Искусни предавачи - експерти од областа

  Ќе учиш од некои од најпроминентните “data” експерти во Македонија

 • Практична програма

  In-depth програма која се базира на работа на реални проекти

 • Активна заедница

  Ќе станеш дел од заедница каде ќе го споделуваш твоето знаење и искуство

 • Менторски сесии

  1-на-1 со ментор за да ги совладаш потешкотиите при стекнување на новите вештини

 • Поврзување со работодавци

  Кариерна помош од Creative Hub за да те поврзе со +100 компании со кои соработуваме за пракса или работа на нашите студенти.

ПАТОТ НА СТУДЕНТИТЕ
ВО 4 ЧЕКОРИ
Во зависност од тебе и времето што ќе го посветиш, целата програма можеш да ја завршиш во период од 9 месеци
Чекор 1
Аплицирај за воведен курc
 • Започни со учење на воведниот курс “Вовед во Data Science” и дознај дали оваа професија е за тебе

 • Помини го успешно

  приемниот испит и продолжи да учиш во целосната Data Science акредитирана програма.

Чекор 2
Постави основи во знаењата и вештините во “data science”
 • Награди ги твоите основни познавања со фундаментално знаење и вештини во областа на data science.

Чекор 3
Специјализирај се со напредна програма
 • Продолжи со обуката

  и навлези во напредните модули на Академијата, стекни се со неопходни вештини за да започнеш работа како data scientist.

CreativeHub steps to data science
Чекор 4
Кариерна реализација и дипломирање
 • Започни со учење на

  бесплатниот курс “Вовед во Data Science” и дознај дали оваа професија е за тебе.

 • Помини го успешно

  приемниот испит и продолжи да учиш во целосната Data Science акредитирана програма.Стартувај ја твојата високо платена Data кариера!

Започни со бесплатен воведен курс во Data Science и вклучи се во целосната програма по Data Science на Creative Hub!

Започни со
ВОВЕДЕН
курс

Mentor image
01

Воведен курс

02

Основи

03

Напредни вештини

04

Започни да работиш

 • Онлајн, во време кое тебе ти одговара
 • Самостојна работа на задачи
 • Менторска сесија со приклучување во живо
 • Сертификат по успешното завршување на финалната задача