Академии
Кариера
Платформа за вработување
Кампус: Македонија
Регистрирај се тука за воведниот online курс
ШТО ЌЕ НАУЧИШ?

На воведниот курс за Data Science ќе научите што опфаќа data science и како се анализираат податоци. Ќе разберете зошто Data Science е за секого. Ќе ги видите можностите за апликација на вештините од Data Science. А за најдобро да го докажеме тоа, самите Вие ќе аплицирате техники на Data Science на проблеми од реалнио живот како: детекција на објекти од слики и анализа на мрежа на пријатели на социјални медиуми (Инстаграм или Фејсбук).
Дозволете си да започнете во една од најкретивните и најперспективните професии на денешницата!

ПРОГРАМА
01
Што претставува Data science?
Бесплатно
02
Зошто Data Science е за секого?
Бесплатно
03
1 & 0: Вовед во Computer and Data Science
Бесплатно
04
Видови и апликации на Data Science
Бесплатно
05
Поврзани полиња - Математика и Статистика
06
Вовед во Data Mining
07
Exploratory Data Аnalysis workshop: Orange Data Mining Toolbox
08
Можност за работа и кариера во Data Science
09
Invited lecture(s) / Keynote talk(s)
Data Science in Research
Data Science во трговијата на берза со струја
Creativehub Lecturer Creativehub Lecturer
Предавач: Предавач: Бошко Колоски

Предавач на SQL, Python основен и напреден ML and NLP Research Assistant со искуство во решавање на проблеми со помош на користење на податоци и алгоритми.
ЗА КОГО Е ОВАА БЕСПЛАТНА ПРОГРАМА?

Оваа програма е наменета за секој што сака да започне да работи како Data Scientist и да се развие професионално во полето на Data Science. За да започнеш со програмата не ти е потребно предзнаење, само силна мотивација!

 • Комплетни почетници без никакво искуство, кои имаат за цел да изградат кариера во најбрзорастечката професија

 • Секој што сака да направи промена во кариерата или да се преквалификува

 • Лица кои имаат основни познавања и кои сакаат да ги надградат своите вештини

КАКО ДА ЗАПОЧНАМ?
Register

1.Регистрирај се на формата

Register

2. Добиј пристап до 2 бесплатни часа

Register

3. Плати и добиј целосен пристап до сите часови

КОЛКУ ЧИНИ КУРСОТ?

Цената на курсот зависи од тоа колку време сакаш да имаш пристап до материјалите.

ПРИСТАП 1 МЕСЕЦ
1299 мкд

плаќањето се врши преку банка, на жиро сметка

 • првите 2 часа бесплатно
 • пристап до сите 6 часа со времетраење од 1 месец
 • задача после секој завршен модул
 • сертификат што може да го споделиш на LinkedIn
Pro
ПРИСТАП 6 МЕСЕЦИ
2999 мкд

плаќањето се врши преку банка, на жиро сметка

 • првите 2 часа бесплатно
 • пристап до сите 6 часа со времетраење од 6 месеци
 • задача после секој завршен модул
 • сертификат што може да го споделиш на LinkedIn
ОДЛУЧИ САМ

Види дали професијата е за тебе, приклучи се на Академијата и стани професионалец во сферата.

ЧЕКОР 1

БЕСПЛАТЕН КУРС

‚‚Ѕирни‘‘ во професијата!

Погледни ја динамиката на работа, околината, типот на обврските и основните начела на Data science пред да се одлучиш за кариерно насочување.

Arrow

ЧЕКОР 2

НАПРЕДНА ПРОГРАМА

Стани професионалец!

Научи ги сите главните алатки и принципи на Data science.

ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

Академијата за Data Science на Creative Hub започнува со еден воведен курс „ Вовед во Data Science“. Овој курс го воведовме за сите оние кои не се сигурни дали оваа професија е правилниот избор за нив. Воедно сакаме да дадеме можност да се запознаете со предавачите и целосниот систем на програмата на Академија за Data Science на Creative Hub. Ќе имате можност да работите домашни, истражувања, задачи, ќе работите со основни податоци и ќе добиете оценка за сработеното.Курсот е онлајн, станува збор за снимени видеа што значи дека курсот може да го слушаш со твое темпо - кога тебе ти одговара.Курсот можеш да го купиш со уплата во банка на нашата жиро сметка, додека не имплементираме онлајн плаќање. Доколку си заинтересиран, јави ни се на +389 71 214 849.Пристапот до курсот ќе ти биде отворен зависно од тоа која опција ќе ја купите. Има две опции: пристап од еден месец за 1299 денари или пристап од шест месеца за 2999 денари.Академијата ќе започне кон крајот на јануари месец. Предавањата се два пати неделно по 2 часа. Распоредот се прави во договор со групата и предавањата се најчесто од 18 до 20 часот. Сите студенти добиваат пристап на Classroom каде се сите информации за Академијата.Во просек студентите ја завршуваат програмата за 10 месеци, и се вработуваат од 1 до 6 месеци по завршувањето. Со оглед на фактот дека станува збор за професија коа е многу барана на пазарот и е дефицитарна доколку стекнете вештини и навистина се посветите нема да имате проблем во изнаоѓање на работа во data science.