Прослави со нас! Creative Hub United States is launched!

Со вклучена Програма за Вработување

Академија за front-end програмирање

Check

Почеток на програмата:
октомври 2023

Check

12 месеци до јуниор фронт-енд девелопер!

Check

Предзнаење: Почетник

Check

Гарантирана работа!
( или ти ги враќаме парите! )

Check

Структура на програмата:
12 месеци предавања + 1 месец реални проекти + 2 недели курс за вработување + стажирање и гарантирана работа

Career
          Booster

Напредок во кариерата

Имаш некои основни познавања од програмирање, но сакаш да стекнеш детални познавања од искусни предавачи?

Имаш познавања од сродна професија ( UX UI, data science ) и сметаш дека фронт-енд програмирање ќе ти биде основа за поголема плата и поголема заработка како фриленсер?

Career
          changer

Промена на кариера

Не си среќен во кариерата што ја имаш и сакаш да се преквалификуваш во кариера што ќе ти даде финансиска слобода и стабилност?

Познаваш луѓе што работат како програмери и имаш желба и ти да го работиш тоа?

High
          School
          Graduate

Што после средно образование?

Си завршил/a средно и не знаеш што понатаму?

Сакаш кариера што ќе ти даде слобода да работиш од било каде, ќе биде добро платена и во која ќе можеш континуирано да растеш?

Unemployed

Заглави на Факултет?

Не се откажувај од програмирање само затоашто имаш проблем да положиш некој предмет!

Формула за Успех

250 часа предавања


Академијата започнува со учење од искуственото знаење од нашите предавачи. Не е потребно предзнаење бидејќи предавачите ќе започнат од основите. Поставувај прашања, учествувај во вежби и добиј индивидуален фидбек за се она што ќе сработиш.

Гарантирана работа


Добиј ја првата работна понуда во рок од 1-3 месеци по завршувањето на Академијата.

3 реални проекти


Во текот на Академијата ќе ги презентираш твоите реални проекти и ќе добиеш фидбек. Ова е одлична можност да запознаеш успешни луѓе, да се вмрежиш и да напредуваш во кариерата.

Но тоа не е се...

Регистрирај се до денес и добиј го следниот Bonus Pack:

 • 12 часа подготвителна програма
 • Курс за CV + Портфолио
 • Курс за оптимизација на твојот Линкедин профил
 • Прашања и одговори за интервју за работа
 • Детален план за вработување по завршувањето на Академијата
 • Секоја сабота менторска сесија со предавач
 • Билет за месечни invite-only Developers networking сесии

Програмата на Академијата за фронт-енд програмирање се состои од:

Soft skills

Обука за личен бренд

Обука за вработување

Hard skills

Вештини за работа како јуниор фронт-енд програмер

Модули


Програмата на Академијата е во времетраење од 12 месеци

1 Обука за градење личен бренд Студентите ќе научат:
 • Како да изградиш профил кој ќе биде лесно достапен за регрутери
 • Оптимизирање на твојот Линкедин профил
 • Тактики за градење на професионален личен бренд
2 HTML Студентите ќе научат:
 • Како работи интернетот (комуникација помеѓу веб страните и серверите)
 • Запознавање со код едитор
 • Структура на HTML елементи
 • Објаснување на атрибути и тагови и нивна правилна употреба
 • Мини веб страна само со HTML
3 CSS Студентите ќе научат:
 • Основи на синтакса
 • CSS селектори
 • CSS бои, позадински бои, фонтови, слики
 • Позиционирање на елементи
 • Pseudo класи и pseudo елементи
 • Flexbox
 • Трансформации и анимации
 • Респонзивен дизајн - media queries
 • Користење на надворешни библиотеки и фонтови (CDN)
 • Примери од пракса
 • Респонзивни веб страни со HTML & CSS
4 Реален проект 1 Студентите ќе изработат:
 • Статичка веб страна
Real
           project 1
5 Bootstrap Студентите ќе научат:
 • Основи на синтакса
 • Grid системи и grid класи
 • Типографија, слики, бои и позадински бои
 • Класи на елементи и компоненти
 • Компоненти и нивна модификација
 • Комплетни респонзивни веб страни со Bootstrap 4
6 Git Студентите ќе научат:
 • Научи како да го поставиш твоето портфолио на Git
7 JavaScript Студентите ќе научат:
 • JavaScript основи (историја, конзола, comments, linking files defer vs. async)
 • Data Types (основни data types, constants, arithmetic operators)
 • Objects и arrays
 • Properties, methods
 • Loops
 • Functions (scope, arrow functions)
 • DOM
 • Events & Async/Await
 • AJAX
 • Classes and object-oriented programming
 • Closures & Recursions
 • Modern JavaScript
8 TypeScript Студентите ќе изработат:
 • Вовед во дополнителната синтакса која се заснова на JavaScript се со цел да се олесни интеграцијата со едиторите што ќе ни помогне за рано детектирање на грешките
9 Реален проект 2 Студентите ќе изработат:
 • Статичка веб страна
Static Website
           project
10 React js Студентите ќе научат:
 • Introduction to React and Custom Components
 • JSX
 • Handling events and working with state and use state hook
 • Introduction to forms in React
 • Styling React Components
 • Component children, Conditional rendering and Debugging
 • useEffect and useReducer hooks
 • Introduction and working with Material UI
 • Styling Material UI components
 • Working with React Context and the useContext hook
 • Optimisation of React Applications
 • Client - Server communication and working with APIs
 • Creating Custom Hooks in React
 • Introduction and building multi-page applications with React Router
 • Testing React Applications
 • Securing React applications, working Authentication
 • Building and Deploying React Applications
11 Реален проект 3 Студентите ќе изработат:
 • E-commerce Web Application ( in React )
Marketplace App Project
12 Обука за вработување + Дипломирање Студентите ќе научат:
 • Ќе изработиш CV и ќе го финализираш твоето Git портфолио
 • Ќе научиш како да се претставуваш себеси (Elevator Pitch)
 • Ќе научиш како да користиш Requirements-Skills-Value Framework за да ги истакнеш твоите силни страни
 • Ќе учествуваш на тест интервјуа
 • Ќе почнеш да аплицираш!
 • Техничко интервју (симулација)

Our Legacy – Front-end Академијата низ годините

24.11.2020 Првата група на Front-end Академија се отвори во Приштина

23.03.2021 Првата група заврши со програмата за вработување и дел од студентите добија покана за техничко интервју!

15.02.2022 Првата група на Front-end Академија започна во Скопје

Events

24.11.2020 Првата група на Front-end Академија се отвори во Приштина

23.03.2021 Првата група заврши со програмата за вработување и дел од студентите добија покана за техничко интервју!

15.02.2022 Првата група на Front-end Академија започна во Скопје

14.10.2022 Втората група на Front-end Академија започна во Скопје

25.11.2022 Хакатон за студентите од Фронт-енд Академија заедно со студентите од UX UI Академија на Глобална Недела на Претприемништво

10.03.2023 Првата група на Академија за фронт-енд успешно ги презентираше завршните проекти пред менторите во Creative Hub, e-commerce web application во Реакт

15.03.2023 Третата група на Фронт-енд Академија започна со Обука за личен бренд

Приказни на кои што сме горди

 • Инженер со пасија за Front-end

  Creative Hub Student

  Петар студент на Академијата за Front-End е дипломиран инженер по информатички науки и комуникацискo инженерство кој има желба да биде Full-Stack...

 • Угостител со интерес за Front-end

  Creative Hub Student

  Денес разговараме со Антонио Васев студент на Академијата за Front-End кој по долги години работење во угостителство сфатил дека како одличен...

 • Правник со љубов за Front-end

  Creative Hub Student

  Денес разговараме со Мартин Трајковски студент на Академијата за Front-End е дипломиран правник којшто сака да го збогати своето знаење во областа...

 • Продавач со желба за Front-end

  Creative Hub Student

  Виолета Ристова студент на Академијата за Front-End е упорна и борбена мајка која што иако израснала без можност за високо образование, константо се...

 • Правник со вештини за Front-end

  Creative Hub Student

  Денес разговараме со Давид Наунов студент на Академијата за Front-End програмирање. Тој пред 5 месеци го започна своето патешествие и започна со...

Топ Git портфолија на наши студенти

3 Реални проекти

Во текот на Академијата студентите работат 3 реални проекти. Во прилог листа на сите реални проекти кои се работат на Академијата.

Практичен проект

1

Статичка веб страна

Практичен проект

2

Динамичка веб страна

Практичен проект

3

E-commerce веб апликација ( во React )

Гарантирана работа

Job Guarantee

Целта на 89% од студентите е да ја променат својата кариера и да стекнат работно искуство

Со гаранцијата за работа добиј ја првата работна понуда во рок од 1-3 месеци по завршувањето на Академијата.

Експертите кои ќе ти го пренесат знаењето

Што по завршувањето на Академијата?

Во зависност од програмата која си ја одбрал по завршувањето на финалните проекти ќе продолжиш со Обука за вработување каде ќе добиеш јасни насоки како да апплицираш сам.

Доколку си студент на програмата “Академија + Работа” ќе продолжиш со 3 месечно стражирање и потоа нашиот регрутер ќе те препорача на компании со кои соработуваме.

Creative Hub Girl

Веднаш по завршување на предавањата


Вклучи се во 8 часовна обука со инструктор каде:

Hire check

Ќе изработиш CV и Git портфолио.

Hire check

Ќе го оптимизираш твојот LinkedIn профил.

Hire check

Ќе научиш како да се претставиш себеси на интервју за работа.

Hire check

Ќе научиш како да комуницираш со регрутери.

Hire check

Ќе учествуваш на тест интервјуа

Hire check

Ќе почнеш да аплицираш!

Стажирање + Гарантирана Работа


Стекни искуство преку работа како дел од фронт-енд тим.

Hire check

40 часа месечно стражирање како дел од фронт-енд тим.

Hire check

Секој ден брифинг и фидбек сесија.

Hire check

По завршување на стажирањето, работи со нашиот регрутер за да те препорача на компании со кои соработуваме.

Hire check

Ако нашиот регрутер не ти најде работа во период од 1-3 месеци ќе ти ги рефундираме средствата.

Патот на Академијата

1

Обука за личен брендинг


Започни тука!

2

Академија


Стекни ги вештините!

3

Реални проекти
Хакатони
Визитинг предавања


Извежбај ги вештините!

4

Финален проект


Валидирај го знаењето!

5

Обука за вработување


Почни го процесот на вработување!

За студенти на Само Академија и ЕУ Програма!

6

Стажирање


Стекни искуство како дел од фронт-енд тим.

За студенти на Академија + Работа!

7

Вработи се!


Постигни ја целта!

*Обуката за вработување започнува веднаш по завршување на финалниот проект.

Creative Hub Girl

150+ дипломци на Академијата за фронт-енд во Скопје и Приштина

Профил на студентите пред почетокот на Академијата

Дипломиран средношколец

Студент на ФИНКИ

Правник

Друго

Програмирањето не е повеќе машка професија! На нашата Академија последниот сооднос е:

Male mark

Мажи

Male mark

Жени

Реални проекти направени во текот на Академијата

 • Real project

  Marketplace Applicaton

  Languages and Utilities Used

  • React
  • React Router
  • Material Ui
  • JavaScript

  Project Functionalities

  • Sign Up
  • Log in
  • Browse products
  • Add to Cart (when logged in)
  • Create new Product (when logged in)
  • Edit existing product (when logged in)
  • Delete product (when logged in)
  • Filter products by price
  • Change display order by price

  Елена Брчиоска

 • Real project

  Dreamers Academy

  Languages and Utilities Used:

  • HTML
  • CSS
  • Figma
  • Adobe Illustrator

  Миле Латифи

  Real project

  CRUD App ( React )

  Languages and Utilities Used:

  • React
  • JavaScript
  • Styled Components

  Project Functionalities

  • Add New Task
  • Edit existing task
  • Browse products
  • Mark task as completed
  • Delete task
  • Change date
  • Add tasks for previous and future dates

  Елена Брчиоска

 • Real project

  Real Estate Static Website

  Languages and Utilities Used

  • HTML
  • CSS
  • Figma

  Бленди Шала

  Real project

  Landing page for Events

  Languages and Utilities Used

  • HTML
  • CSS
  • Bootstrap 4
  • JavaScript

  Project Functionalities

  • Register
  • Log in
  • Browse Academies
  • Add to Cart

  Бобан Мошевски

 • Real project

  Динамичка веб страна во JavaScript

  Languages and Utilities Used

  • JavaScript
  • Bootstrap
  • CSS
  • HTML

  Project Functionalities

  • Register
  • Log in
  • Browse Academies
  • Add to Cart

  Elena Brchioska

 • Real project

  Marketplace Applicaton

  Languages and Utilities Used

  • HTML
  • CSS
  • Figma
  • Adobe Illustrator

  Лорик Гојани

 • Real project

  Статичка веб страна

  Languages and Utilities Used

  • HTML
  • CSS
  • Bootstrap
  • Figma

  Петар Кочоски

 • Real project

  Статичка веб страна за Cupcake Factory

  Languages and Utilities Used

  • HTML
  • CSS
  • Bootstrap
  • Figma

  Елена Брчиоска

Ова си ти!


Прочитај како ќе изгледа твоето Github портфолио на крајот на Академијата.

Git User

Твоето име тука

@frontenddeveloper1

Front-End Developer. Building responsive web solutions and dynamic React apps for companies. Developing User interfaces with the latest front-end technologies.

Followers

20 followers 5 following

Location

Skopje, Macedonia

Linkedin

@yournname

Twitter

@yournname

Overview

Overview

Repositories

Repositories 14

Projects

Projects 5

Packages

Packages

Stars

Stars 20

Pinned
Repo

Events_landing_page_javascript

Public

Repository for a dynamic website after we’ve completed the modules of Javascript, Typescript and Bootstrap at the Front-end Academy.

Javascript

Star

4

Repo

Crud_app_react

Public

Repository for a CRUD app in React after I’ve completed the React module at the Academy.

Javascript

Star

4

Repo

Market_application_react

Public

A project built using React and React Router, allowing users to create an account, then browse, add to cart and buy items, as well as add new items, and edit existing items.

Javascript

Star

4

Repo

Cupcake_factory_static_landing_page

Public

This is my first repository and first front-end project, a static landing page for a company.

Javascript

Star

7

15 contributions in the last year
Contributions

Добиј покана за следниот Developers Meetup во Creative Hub:

Front End Developers Meetup
Front-end Meetup- 04 Март, 2023

Избери ја програмата која најмногу ти одговара

Само Академија

*Научи вештини за најдобра цена, заштеди пари и сам најди работа!

2299€

+ Бесплатна подготвителна програма од 10 часа

+ Курс за вработување
*Спреми го CVто, оптимизирај го Github профилот, научи како да одговараш на прашања за интервју и самиот аплицирај на работни понуди!

+ newsletter со понуди за работа

12 месеци програма!

или разговарај со поранешен студент

Creative Hub Student

Катерина
Студент на Cамо Академија ‘23

ЕУ Сертифицирана

*Добиј ЕУ признаена диплома и продолжи да студираш или живееш во Европа

2650€

Се од Само Академија + Bonus Pack

+ 1 Фриленс проект за реален клиент ( опционално )

+ курс за поставување на твојот фриленс профил

ЕУ Диплома

12 месеци програма!

или разговарај со поранешен студент

Creative Hub Student

Иво
Студент на ЕУ Академија ‘23

Академија + Работа

Стекни искуство преку програмата за стажирање и нашите регрутери ќе те препорачаат на компаниите со кои соработуваме!

Money back

3550€

Се од ЕУ програма + 3 месеци стажирање како дел од фронт-енд тим

Добиј задачи и дневен фидбек за твојот код + сертификат за 3 месечно стажирање

ЕУ Диплома

Поради гарантираната платена работа оваа обука може да ја обезбедиме само на 5 луѓе годишно.

Регистрирај се денес и плати прва рата за да го резервираш твоето место.

или разговарај со

Learning Advisor

Стојанчо
Програмски Координатор

Вклучено и:

Ok

24/7 Slack група со предавачите на Академијата

Ok

Секоја сабота code review со ментор

Ok

Месечен извештај за твојот прогрес

Ok

Месечен извештај за твојот прогрес

Ok

Фидбек сесии со менторите на Академијата

Како ќе стекнеш реално искуство?

3 Реални проекти

Самостојна работа со твоите предавачи
 • Индивидуална работа
 • Секојдневна поддршка од предавачите во Slack група
 • Менторски фидбек и анализа за секој код
 • Проекти за на Гит
 • Линкедин препорака од предавачите за најдобро рангираните студенти

Online Хакатон со ИТ компании од САД

Работа во тим со ментор од САД
 • Во текот на хакатонот работи со ментор од ИТ компанија од Мајами, Флорида
 • Менторски фидбек и code review
 • Работа во тим
 • Проекти за на Гит
 • Сертификат за учество на Глобална Хакатон сесија + Линкедин препорака за најдобриот код

In-house Project-week со ИТ компании од Скопје

Работа во тим со ментор од македонска ИТ компанија
 • Real-world сценарио и работа во тим
 • Проектен менаџер - гостин од македонска ИТ компанија
 • Вмрежување и градење контакти со ИТ индустријата
 • Менторски фидбек и анализа на код
 • Проект за на Гит
 • Сертификат за учество

Хакатон со TechFlorida - Линк до финалниот сајт на студентот Бојан Михајловски

techfloproject.creativehub.mk

Techflow

Хакатон со TechFlorida - Линк до финалниот сајт на студентот Бојан Михајловски

techfloproject.creativehub.mk

Techflow

Калкулатор
за Поврат на инвестиција

*Пресметај колку брзо ќе ја повратиш инвестицијата во твоето образование!

Избери Академија

Почетна Плата

Поврат на инвестиција (месеци)

3

Диплома


Врз основа на програмата што ќе ја изберат студентите во Creative Hub можат да се стекнат со Creative Hub сертификат, и ЕУ Додаток на диплома со ЕКТС кредити.

Diploma

Creative Hub Сертификат
Се издава на студентите на сите програми


 • Ова е идеален избор за студенти на кои дипломата не им е значајна и сакаат само да стекнат вештини.
 • Нашиот совет до студентите е да го објават нивниот Сертификат на Линкедин и да го додадат во делот за образование, за подобро да ги истакнат нивните вешти.
Diploma

ЕУ Диплома со ЕКТС кредити
Се издава на студенти од ЕУ Сертифицирана програма и студенти на Забрзаната програма


 • ЕУ додаток на диплома со ЕКТС кредити го следи моделот на Европска Комисија за неформално образование.
 • Додатокот на диплома содржи детални информации за студентот, програмата, вкупниот број на часови, и ЕКТС кредити со кој студентот се стекнал по завршување на програмата.
 • Ги советуваме студентите кои планираат да го продолжат своето образование и кариера во ЕУ да изберат програма што ја содржи оваа диплома.
 • Оваа ЕУ Диплома е признаена од Универзитетите во Европа како дополнителни кредити при упис на апликацијата на студентот.

Резервирај го твоето место за октомври 2023!

Контактирај го нашиот координатор денес и ќе ти дадеме 5 причини зошто програмирање е одлична кариера за тебе покрај ГАРАНТИРАНА РАБОТА, вештини и работа на реални проекти.

*Воедно, договори се за твојот план за плаќање на 20 месечни рати.

Добиј плус и:

 • Подготвителна програма од 12 часа вовед во програмирање
 • Покана за следниот invite-only Job Guarantee Webinar.

Learning advisor

од студентите кои ја избрале оваа Академија ја промениле нивната кариера!

ја избрале програмата поради финансискиот потенцијал и бенефитите кои ги имаат програмерите ! !

започнале со платена пракса во првите 90 дена по завршувањето на Академијата!

Прочитај за фидбекот на нашите студенти

Пред да ги вложиш парите, провери дали оваа професија е за тебе!

Бесплатен
12 часовен курс

Free
     video

Дали си подготвен да се
пријавиш денес?


За да го резервираш твоето место те советуваме да аплицираш сега!
*Цените се зголемуваат наскоро!

Со кликнување на копчето ‘‘Аплицирај‘‘ се согласувам и давам одобрение Креативе Хуб ДООЕЛ - Скопје да ги користи и да врши обработка на моите лични податоци, како и да ги чува во збирката на лични податоци за потребите на процесот за членување во здружението се додека има потреба од нив, по што ќе бидат избришани/уништени во согласност со Законот за заштита на личните податоци. Го задржувам правото во секое време повлекувањето на согласноста да го дадам во писмена форма.

Се пријавуваш за:

Enroll

250 часа предавања со ментори и асистент


Enroll

3 практични проекти


Enroll

Гарантирана работа


Enroll

Бонус Материјали вклучени во програмата


Featured in


Logos Logos

© Copyright 2023 Creative Hub | Skopje / Pristina / Miami | contact@cretivehub.mk / + 389 71 214 849 Политика за приватност | Општи правила и услови