Со вклучена Програма за вработување

Студентите на Час по Фотографија

Академија за Графички Дизајн

Check

Почеток на програмата: 20.09

Check

Промотивна цена до 01.09

Check

9 месеци до јуниор графички дизајнер.

Check

Потребно предзнаење: Почетник

Check

Гарантирана работа (или ти ги враќаме парите!)

Check

Структура на програмата:
9 месеци предавања + Стажирање + Гарантирана работа

Студентите на Час по Фотографија

Формула за Успех

200 часа работа со инструктор


Академијата започнува со учење од искуственото знаење од нашите предавачи. Не е потребно предзнаење бидејќи предавачите ќе започнат од основите. Поставувај прашања, учествувај во вежби и добиј индивидуален фидбек за се она што ќе сработиш.

Гарантирана работа


Добиј ја првата работна понуда во рок од 1-3 месеци по завршувањето на Академијата.

6 практични проекти


Во текот на Академијата ќе ги презентираш твоите реални проекти и ќе добиеш фидбек. Ова е одлична можност да запознаеш успешни луѓе, да се вмрежиш и да напредуваш во кариерата.

Но тоа не е се...

Регистрирај се до денес и добиј го следниот Bonus Pack:

 • Курс за фриленсер
 • Курс за NFT артист
 • Курс за CV и портфолио
 • Курс за оптимизација на твојот Линкедин профил
 • Курс за Brand Book

Програма

9 месеци работа, 2 пати неделно предавања, Facebook Community со предавачите.

Вовед во графички дизајн

Студентите ќе научат:

 • Историја на дизајн
 • Историја на уметност
 • Филозофија на дизајн
 • Методологија на дизајн

Основи на фонт и Extensis Suitcase

Студентите ќе научат:

 • Основи на работа со фонтови пред почетокот на креирање на дизајни
 • Како се креираат фонтови
 • Како да ги организираат фонтовите со користење на методот на Golden Ratio
 • Како да креираат дизајни со користење на Еxtensis Suitcase

Компјутерска писменост ( опционално )

Студентите ќе научат:

 • Инсталација на Adobe програмите
 • Поставување на работна околина
 • Зачувување на фајлови
 • Организирање на документ

Adobe Photoshop

Студентите ќе научат:

 • Работа со Art Board во Adobe Photoshop
 • Работа со layers
 • Корекција и подобрување на дигитална
 • фотографија
 • Маски и канали, техники на векторско цртање
 • Анимација на фотографии

Реални проекти:

 • Фотоманипулација
 • Ретуширање на фотографија
 • Постер
 • Корица за книга
 • Дизајн за социјални медиуми
 • Mock up scene

Adobe Illustrator

Студентите ќе научат:

 • Работа со Art Board во Adobe Illustrator
 • Техники на селекција во векторска графика
 • Дизајн на едит на форми и предмети
 • Бои и палета, дизајн на типографија
 • Работа со layers, имплементација на елементи и стилови
 • Креирање на твоето прво дизајн портфолио

Реални проекти:

 • Илустрација
 • Mood board за постер
 • Packaging design
 • Продукт дизајн
 • Монограм
 • Корпоративен дизајн за компании ( лого меморандум, нотес и визит карта )

NFT Masterclass - Изгради го твојот прв NFT

Типографија и креирање на фонт

Студентите ќе научат:

 • Историја на типографија
 • Цртање на првиот фонт
 • Дигитално објавување на првиот фонт
 • Техники на продажба и заработка од твојот фонт

Реални проекти:

 • Твојот прв фонт

Adobe InDesign

Студентите ќе научат:

 • Различни типови на хартија
 • Дефинирање на почетни параметри во нов документи
 • Работа со Art Board, layouts, master pages
 • Импортирање на текст и графика, работа со графикони
 • Стилови на текст и параграфи, избирање на бои
 • Техники на цртање, ефекти, интерактивни алатки
 • Експортирање на документ, напредни функции на печат и дигитална публикација на документ
 • Развој на портфолио

Реални проекти:

 • Портфолио
 • Каталог
 • Книга
 • Списание
 • Брошура
 • Layout

Припрема на материјали за печат

Студентите ќе научат:

 • Основи на печат како и учење на техники на печат
 • Фази пред печатење, како продукција и работа
 • Пантон бои
 • Најчести грешки кога се креираат фајлови за печат
 • Различни типови на материјали и нивно користење

Студентите од ЕУ програма дополнително ги изучуваат и следните предмети:

Проектна недела 1: Психологија во дизајн

Продукт и портрет фотографија

Студентите ќе научат:

 • Добри и лоши примери на фотографија и фото едит
 • Историја на фотографија и анатомија на фотоапарат
 • Температура, сатурација, бои
 • Елементи на фотостудио
 • Мобилна фотографија
 • Организирање на простор за фотографирање
 • Креирање на ефекти во фотографија
 • Симплифицирање на позадината со фокус на модел/продукт
 • Фотографирање во студио

Реални проекти

 • Продукт фотографија
 • Портрет фотографија
 • Модна фотографија
 • Дигитална фотографија
 • Едит на фотографија

Motion Design ( Visual Storytelling )

Студентите ќе научат:

 • Комбинирање на графика и анимации
 • Креирање на ефекти
 • Креирање на анимации во Adobe After Effects
 • 2D & 3D Character Design

Проектна недела 3: Brand Book и бренд идентитет

Проектна недела 4: UX UI Basics & Figma Workshop

За сите студенти

Обука за вработување

За студенти на ЕУ програма + Академија и Работа

Фриленс модул

Стажирање

6 Реални Проекти

Во текот на Академијата, студентите ќе ги изработуваат следните проекти за нивното Behance Портфолио

Реален Проект

1

Behance Portfolio ( со сите 24 дизајни од Академијата )

Реален Проект

2

Brand Book

Реален Проект

3

Marketing Agency Simulation: Ad based on Client Brief

Реален Проект

4

Креирање на фонт

Реален Проект

5

Дизајн на NFT

Реален Проект

6

Fake “TV Ad” ( краток анимациски филм )

Гарантирана работа

Job Guarantee

Целта на 89% од студентите е да ја променат својата кариера и да се вработат.

Со гаранцијата за вработување добиј ја првата работна понуда во рок од 1-3 месеци по завршувањето на Академијата.

Експертите кои ќе ти го пренесат знаењето

Што по завршувањето на Академијата?

Во зависност од програмата која си ја одбрал по завршувањето на финалните проекти ќе продолжиш со Обука за вработување каде ќе добиеш јасни насоки како да апплицираш сам.

Доколку си студент на програмата “Академија + Работа” ќе продолжиш со 3 месечно стражирање и потоа нашиот регрутер ќе те препорача на компании со кои соработуваме.

Creative Hub Girl

Веднаш по завршување на предавањата


Вклучи се во 8 часовна обука со инструктор каде:

Check

Ќе изработиш CV и Behance портфолио.

Check

Ќе го оптимизираш твојот LinkedIn профил.

Check

Ќе научиш како да се претставиш себеси на интервју за работа.

Check

Ќе научиш како да комуницираш со регрутери.

Check

Ќе учествуваш на тест интервјуа

Check

Ќе почнеш да аплицираш!

Стажирање + Гарантирана Работа


Стекни искуство преку работа како дел од креативен тим.

Check

40 часа месечно стражирање како дел од маркетинг тим.

Check

Секој ден брифинг и фидбек сесија.

Check

По завршување на стажирањето, работи со нашиот регрутер за да те препорача на компании со кои соработуваме.

Check

Ако нашиот регрутер не ти најде работа во период од 1-3 месеци ќе ти ги рефундираме средствата.

Патот на Академијата

1

Обука за личен брендинг


Започни тука!

2

Академија


Стекни ги вештините!

3

Реални проекти
Хакатони
Визитинг предавања


Извежбај ги вештините!

4

Финален проект


Валидирај го знаењето!

5

Обука за вработување


Почни го процесот на вработување!

За студенти на Само Академија и ЕУ Програма!

6

Стажирање


Стекни искуство како дел од дизајн тим!

За студенти на Академија + Работа!

7

Вработи се!


Постигни ја целта!

*Обуката за вработување започнува веднаш по завршување на финалниот проект.

Creative Hub Girl

Топ 3 Behancе профили на месецот

Behance Behance
                                student

Тамара Чуриќ

Graphic Designer

Behance
Behance Behance
                                student

Сандра Наумчева

Graphic Designer

Behance Behance student

Џени Назири

Graphic Designer

Кампањи на кои работеа нашите студенти

Creative Hub X Intermezzo Music Bar: Кампања против насилство над жени

 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign

Creative Hub: Кампања за безбедност при сообраќај

 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign

Creative Hub x NLB Gallery: Изложба на црно-бели фотографии

 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign

Посета на Polyesterday

 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign
 • Student Campaign

Добиј покана за следниот Creative Meetup во Creative Hub:

Gaphic Design Meetup
Graphic Design Meetup- 04 Март, 2023

Избери ја програмата која најмногу ти одговара

Само Академија

*Научи вештини за најдобра цена, заштеди пари и сам најди работа!

1799€ / 1650€
Промотивна цена до 20.07

+ основна програма + NFT Masterclass ( без предметот Фотографија и Motion Design ) *Идеална за лица кои сакаат да стекнат вештини за да работат повремено како дизајнери.

+ курс за вработување Следи ги насоките, научи како да одговараш на прашања за интервју и самиот аплицирај на работни понуди!

+ неделен newsletter со понуди за работа

9 месеци програма!

или разговарај со поранешен студент

Creative Hub Student

Моника
Алумни на Само Академија ‘22 денес фриленсер на Upwork

ЕУ Сертифицирана

*Добиј ЕУ признаена диплома и продолжи да студираш или живееш во Европа

2550€ / 2099
Промотивна цена до 20.07

Се од Само Академија + Фотографија + Motion Design + 4 Проектни недели

ЕУ Диплома

+ 1 Фриленс проект за реален клиент ( опционално )

+ курс за поставување на твојот фриленс профил

Поради квалитетот на предавањата оваа обука може да ја обезбедиме само на 40 луѓе годишно.

10 месеци програма

или разговарај со поранешен студент

Creative Hub Student

Тамара
Алумни на ЕУ Академија ‘19 денес студент на Miami Ad School

Академија + Работа

Стекни искуство преку програмата за стажирање и нашите регрутери ќе те препорачаат на компаниите со кои соработуваме!

3750€
Пополнета група

Се од ЕУ програма + 3 месеци стажирање на дизајн проекти

ЕУ Диплома

Гарантирана работа ( или ти ги враќаме парите )

Поради гарантираната платена работа оваа обука може да ја обезбедиме само на 3 луѓе годишно.
Регистрирај се денес и плати прва рата за да го резервираш твоето место.

13 месеци програма

или разговарај со

Creative Hub Student

Стојанчо
Програмски Координатор

Вклучено и:

Check

NFT Masterclass и изложба

Check

Курс за фриленсер

Check

Курс за Фотографија

Check

Курс за Motion Design

Check

Курс за Brand Book

Како ќе стекнеш реално искуство?

6 Реални проекти

Самостојна работа со твоите предавачи
 • Индивидуална работа
 • Секојдневна поддршка во заедничка Фејсбук група
 • Менторски фидбек и анализа на дизајн
 • Проекти за во Behance
 • Линкедин препорака од предавачите за најдобро рангираните студенти

Online Хакатон со компанија од странство

Работа на дизајн проект за САД
 • Во текот на хакатонот работи дизајн решение за компанија од САД и добиј препорака
 • Менторски фидбек на дизајн решение
 • Самостојна работа
 • Проекти за во Behance
 • Сертификат за учество на Глобална Хакатон сесија

In-house Project-week со Маркетинг агенција

Работа во тим со копирајтер/концептуалист
 • Real-world сценарио и работа во тим
 • Арт директор - гостин од македонска маркетинг компанија
 • Вмрежување и градење контакти со маркетинг индустријата
 • Менторски фидбек и анализа на концепт/дизајн
 • Проект за во Behance
 • Сертификат за учество

Калкулатор
за Поврат на инвестиција

*Пресметај колку брзо ќе ја повратиш инвестицијата во твоето образование!

Избери Академија

Почетна Плата

Поврат на инвестиција (месеци)

3

Диплома


Врз основа на програмата што ќе ја изберат студентите во Creative Hub можат да се стекнат со Creative Hub сертификат, и ЕУ Додаток на диплома со ЕКТС кредити.

Diploma

Creative Hub Сертификат
Се издава на студентите на сите програми


 • Ова е идеален избор за студенти на кои дипломата не им е значајна и сакаат само да стекнат вештини.
 • Нашиот совет до студентите е да го објават нивниот Сертификат на Линкедин и да го додадат во делот за образование, за подобро да ги истакнат нивните вешти.
Diploma

ЕУ Диплома со ЕКТС кредити
Се издава на студенти од ЕУ Сертифицирана програма и студенти на Забрзаната програма


 • ЕУ додаток на диплома со ЕКТС кредити го следи моделот на Европска Комисија за неформално образование.
 • Додатокот на диплома содржи детални информации за студентот, програмата, вкупниот број на часови, и ЕКТС кредити со кој студентот се стекнал по завршување на програмата.
 • Ги советуваме студентите кои планираат да го продолжат своето образование и кариера во ЕУ да изберат програма што ја содржи оваа диплома.
 • Оваа ЕУ Диплома е признаена од Универзитетите во Европа како дополнителни кредити при упис на апликацијата на студентот.

Резервирај го твоето место по ПРОМОТИВНА ЦЕНА цена!

Контактирај го нашиот координатор денес и ќе ти дадеме 5 причини зошто графички дизајн е одлична кариера за тебе покрај ГАРАНТИРАНА РАБОТА, вештини и работа на реални проекти.

*Воедно, договори се за твојот план за плаќање на 20 месечни рати.

Добиј плус и:

 • Бесплатно воведно предавање!
 • Покана за следниот invite-only Job Guarantee Webinar.

Learning advisor

Искуството и проектите на нашите студенти

Пред да ги вложиш парите, провери дали оваа професија е за тебе!

Бесплатен
Воведен курс

Free
          video

Дали си подготвен да се
пријавиш денес?


За да го резервираш твоето место те советуваме да аплицираш сега!
*Цените се зголемуваат наскоро!

Со кликнување на копчето ‘‘Аплицирај‘‘ се согласувам и давам одобрение Креативе Хуб ДООЕЛ - Скопје да ги користи и да врши обработка на моите лични податоци, како и да ги чува во збирката на лични податоци за потребите на процесот за членување во здружението се додека има потреба од нив, по што ќе бидат избришани/уништени во согласност со Законот за заштита на личните податоци. Го задржувам правото во секое време повлекувањето на согласноста да го дадам во писмена форма.

Се пријавуваш за:

Enroll

250 часа предавања со ментори и асистент


Enroll

3 практични проекти


Enroll

Гарантирана работа


Enroll

Бонус Материјали вклучени во програмата


© Copyright 2023 Creative Hub | Skopje / Pristina / Miami | contact@cretivehub.mk / + 389 71 214 849 Политика за приватност | Општи правила и услови