САМО УШТЕ ЕДНА ГРУПА ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА!

Outcomes Oriented
+ Hire-Me Program Embedded

Академија за човечки ресурси, регрутација и лидерство

Check

Група:
Пролет 2023

Check

Запиши се најдоцна до 1ви април и заштеди 300 € !

Check

Почеток на програмата:
Април 2023

Check

Времетрање на програмата
8 месеци

Check

Можност за плаќање на 15 рати без камата.

Check

Предмети:
Обука за градење на личен бренд, HR Strategy, Future of work, Performance Management, Employer Branding, Headhunting, Sourcing, People Analytics, Training & Development, Onboarding, Financials for HR, Legal aspects of HR, Candidates Engagement, C-Level Executives, Sourcing, Interviewing, Employee Engagement + Работа на 5 практични проекти + 8 часа Обука за вработување

Check

Предзнаење:
Не е потребно.

Check

Сертификати:
2 сертификати
(Creative Hub, EU)

Creative Hub Students
Career
                  Booster

Напредок во кариерата

Работиш како регуртер но сметаш дека HR Академија ќе ти помогне да стекнеш знаење за сите HR процеси и да напредуваш во кариерата?

Имаш некои основи, но сакаш да ги подобриш своите вештини?

Сакаш поголема плата?

Career
                  changer

Промена на кариера

Не си среќен во кариерата што ја имаш и мислиш дека можеш повеќе?

Познаваш луѓе што работат во HR и имаш желба и ти да го работиш тоа?

High
                    School
                    Graduate

Што после средно образование?

Си завршил/a средно и не знаеш што понатаму?

Сакаш кариера каде ќе работиш со луѓе, ќе бидеш мотивиран и во позитивна работна атмосфера?

Unemployed

Невработен/a ?

Смачено ти е да те одбиваат на интервјуа за работа во човечки ресурси поради недостаток на вештини?

Не сакаш повеќе да седиш дома и да се фрустрираш. Убеден си дека можеш да го земеш твојот живот во твои раце?

Знаеме колку е важно да донесеш вистинска одлука за твојата идна професија, и затоа подготвивме:

Бесплатно
воведно предавање!

Free
            video

Програмата на Академијата за човечки ресурси, регрутација и лидерство се состои од:

Soft skills

Обука за личен бренд

Обука за вработување

Hard skills

Вештини за работа како регрутер, менаџер на човечки ресурси, раководител на тим + реални проекти

4 часа Обука за градење на личен бренд


Академијата започнува со Обука за градење на личен бренд. Студентите пред да започнат со класични предавања учат како работи Линкедин алгоритмот, како да го оптимизираат својот профил и како да станат инфлуенсер во HR индустријата.

92 часа предавања со експерти од област


Академијата за човечки ресурси ги обучува студентите за работа во 3 сегменти, и тоа: како раководители на секторот за човечки ресурси, регрутери или раководители на тимови. Студентите можат да ја следат Академијата онлајн или во нашите простории. Стекни искуствено знаење од нашите предавачи, и валидирај го преку домашните задачи и проекти. Предавачите се тука да ти дадат фидбек и да те насочат како забрзано да се движиш по кариерниот пат.

5 практични проекти


Во текот на Академијата ќе присуствуваш на визитинг предавања, настани, а и ќе изработиш и темплејти поврзани со HR процесите, кои потоа можеш да ги искористиш на твоето ново работно место како менаџер на човечки ресурси или раководител на тим. Ова е одлична можност да запознаеш успешни луѓе, да се вмрежиш и да напредуваш во кариерата.

8 часа Обука за вработување


Последниот модул на програмата е Обуката за вработување. По завршувањето на последниот модул од класичната програма студентите продолжуваат на 8 часовна Обука за вработување. Обуката ја спроведува тренер кој ќе им помогне да изградат професионално CV, cover letter, reach out стратегија, Elevator Pitch и студентите ќе започнат да аплицираат на самата обука.

Модули


Програмата на Академијата е поделена на 3 дела.
Дел 1 – човечки ресурси, тука студентите ги учат сите HR процеси и се обучувааат да работат во сектор на човечки ресурси.
Дел 2 – регрутација, оваа детална програма има за цел да ги обучи со вештини за лицата кои себеси се гледаат на позиции на регрутација во ИТ компании или агенции за регрутација.
Дел 3 – ефективно лидерство, овој дел од програмата е особено значаен за лица кои себеси се гледаат на раководни позиции и сакаат да научат како да управуваат со човечки капитал.

Hard Skills

Човечки ресурси

Регрутација

Лидерски вештини

Legal aspects of HR

Financial aspects of HR

Performance Management Process

Employee Engagement

Future of work

People Analytics

Onboarding

HR Strategy

HR Business Partner

Market Research

Sourcing Process

Screening Candidates

Headhunting

Interviewing

Making job offers and closing candidates

IT Process Recruitment

C-Level Recruitment

Coaching Fast
track

Развој на жени лидери во компанијата Fast
track

Employer Branding Fast
track

Hybrid Recruitment Process Fast
track

Поставување на тимот за успех Fast
track

Развој на лидери 1-2 Fast
track

Soft Skills

Oбука за личен бренд

Обука за вработување

Our Legacy – HR Академијата низ годините

24.11.2018 HR Сабота настан организиран за да се подигне нивото на HR културата

13.07.2019 Дипломирање на студенти и HR настан во Кинотека на Македонија „ Што сите мислат дека се случува, а што всушност се случува во HR”

Events

24.11.2018 HR Сабота настан организиран за да се подигне нивото на HR културата

13.07.2019 Дипломирање на студенти и HR настан во Кинотека на Македонија „ Што сите мислат дека се случува, а што всушност се случува во HR”

25.12.2019 Саем за вработување и доделување на дипломи на студенти

14.01.2020 HR настан во Europe House “Entry & Exit Interview”

06.08.2020 Виртуелен “HR Transformation Summit” организиран од страна на Creative Hub

17.09.2021 HR дружба

5 Реални проекти

Во текот на Академијата студентите работат 5 реални проекти кои потоа можат да ги искористат на нивното работно место во имплементација на HR процесите. Во прилог листа на сите реални проекти кои се работат на Академијата.

Практичен проект

1

Креирање на стратегија за регрутација согласно потребите на дадена компанија

Практичен проект

2

Изработка на презентација за процесот на Перформанс Менаџмент

Практичен проект

3

Изработка на People Analytics стратегија и тим

Практичен проект

4

Deck за мерење на задоволството на вработените

Практичен проект

5

HR стратегија за дадена компанија

5+ проекти на кои работат студентите на Забрзаната програма!

Реален проект: Appraisal Form and Performance Management Deck

Реален проект: Employer Branding Plan & Calendar

Реален проект: Leadership Presentations 1-4

Реален проект: Coaching Deck

Реален проект: Skills-based Job Recruitment Strategy

Обука за вработување

Веднаш по завршување на предавањата


Вклучи се во 8 часовна обука со инструктор каде:

Check

Ќе изработиш CV и HR портфолио

Check

Ќе го оптимизираш твојот LinkedIn профил

Check

Ќе научиш како да се претставиш себеси (Elevator Pitch)

Check

Ќе научиш како да користиш Requirements-Skills-Value Framework за да ги истакнеш твоите силни страни

Check

Ќе учествуваш на тест интервјуа

Check

Ќе почнеш да аплицираш!

2 недели по дипломирање


Два пати месечно ќе имаш состанок со специјалист за вработување кој ќе го следи твојот прогрес се додека не се вработиш.

Check

Специјалистот за вработување ќе работи на твојот прогрес, на начинот на кој аплицираш, какви одговори добиваш, со какви предизвици се соочуваш на самото интервју.

Check

Сесиите ќе се одвиваат се додека не се вработиш.

Check

Ние сме посветени да ти помогнеме да најдеш работа и нема да се откажеме од тебе се додека не ја оствариш целта за која се запиша!

Check

Во Creative Hub имаш кариерен партнер засекогаш!

Експертите кои ќе ти го пренесат знаењето

Патот на Академијата

Тимот на Creative Hub има една цел, да им помогне на студентите да се вработат по завршувањето на програмата.

За таа цел ја креиравме Обуката за вработување .

Последниот интерен извештај кој го направивме покажува дека 93% од студентите започнале со работа 1-3 месеци по завршувањето на Академијата.

1

Обука за личен брендинг


Започни тука!

2

Академија


Стекни ги вештините!

3

Реални проекти/Хакатони/Мастерклас


Извежбај ги вештините!

4

Финален проект


Валидирај го знаењето!

5

Обука за вработување


Почни го процесот на вработување!

6

2 пати месечно со кариерен специјалист


Ја имаш нашата поддршка!

Ние сме посветени за да ти помогнеме да ја постигнеш целта!

* Обуката за вработување започнува веднаш по завршување на финалниот проект.

Creative Hub Girl

Топ HR студенти и алумни на кои сме горди

 • Behance Behance
                        student

  Елена Илиевска

  Recruitment Consultant
  во Frontwise Group

  Алумни ‘22

  Behance Behance
                        student

  Бојана Бошковска

  Technical Recruiter
  во Bransys

  Алумни ‘22

 • Behance Behance
                        student

  Ана Паунова

  HR Specialist
  во HSO – the results company

  Алумни ‘21

  Behance Behance
                        student

  Лилјана Симоска

  Talent Acquisition Partner
  во BD

  Алумни ‘20

 • Behance Behance
                        student

  Цветанка Панева

  Recruiter Specialist
  во Give2Get

  Алумни ‘21

  Behance Behance
                        student

  Марија Лалчевска

  Talent Acquisition Partner
  во CrazyLabs

  Алумни ‘20

 • Behance Behance
                        student

  Јана Димитриевска

  Talent Acquisition Specialist
  во Axapta Masters

  Алумни ‘22

  Behance Behance
                        student

  Вероника Маринковиќ

  Talent Acquisitions Specialist
  во Axapta Masters

  Алумни ‘21

 • Behance Behance
                        student

  Александра Стојановска

  People and Talent Manager
  во GigaVoice

  Алумни ‘20

  Behance Behance
                        student

  Моника Славковска

  HR Coordinator
  во Inbox – Data & Archiving Center

  Алумни ‘22

 • Behance Behance
                        student

  Радмила Рашкова

  Talent Acquisition Specialist
  во Musala Soft

  Алумни ‘21

  Behance Behance
                        student

  Марија Боцевска

  Learning & Development Intern
  во А1 Македонија

  Алумни ‘21

 • Behance Behance
                        student

  Радмила Рашкова

  HR Specialist
  во Gulf Oil

  Алумни ‘21

  Behance Behance
                        student

  Бојан Здравевски

  Head of HR Operations
  во Brevco Services

  Алумни ‘20

 • Behance Behance
                        student

  Симона Стојковска

  HR Assistant
  во Detoil

  Алумни ‘22

  Behance Behance
                        student

  Marija Koneska

  HR Consultant

  Алумни ‘18

Профил на студентите пред Академија

Правник
Економист
Наставник по англиски јазик
Психолог
Друго

Компании каде работат нашите студенти

Logos
Logos

Позиции на кои работат студентите

HR Specialist
HR Assistant
Recruiter
Talent Acquisition
Други HR улоги

Најголемиот број на студенти се вработиле 1-3 месеци по завршувањето на Академијата

Дипломирај со професионалнo HR портфолио


Изработи ги сите реални проекти и стекни вештини кои ќе ги претставиш во твоето CV по завршувањето на Академијата.

Portfolio image

ОВА МОЖЕШ ДА БИДЕШ ТИ!

HR професионалец со детално познавање на сите HR процеси. Обучен за да ги спроведе процесите во компанија и да му помогне на менаџментот да го постави човечкиот капитал во функција на остварување на целите на компанијата.

Вештини

Регрутација и селекција

Перфроманс менаџмент

Headhunting

Тренинг и развој на вработени

HR Aналитика

Планирање и стратегија

Обуки за развој на лидери во компанијата

Онбординг процес

Мерење на задоволството на вработените

Финансиски показатели за успех

HR професионалец со детално познавање на сите HR процеси. Обучен за да ги спроведе процесите во компанија и да му помогне на менаџментот да го постави човечкиот капитал во функција на остварување на целите на компанијата.

Искуство

Portfolio
                    list
Dot

03/ 2023

Имплементатор на HR процеси во компанија

Student Project
 • Процес на мерење на учинок на вработените
 • Процес на регрутација
 • Процес на планирање и годишна стартегија за привлекување и развој на кадар
 • Процес на брендирање на човечкиот капитал и компанијата ( Employer Branding)
 • Процес на мерење на задоволството на вработените
 • Процес на вработување според законот за работни односи во РСМ
 • Процес на мерење на финансиски показатели за успех и воведување на систем за награди
 • Процес на имплементирање на алатки за мерење на податоците во секторот за човечки ресурси ( People Analytics )
 • Поставување на план за тренинг и развој на вработени
Dot

03/ 2023

Recruitment Consultant

Студентски проект

Детално познавање на целокупниот процес на регрутација и headhunting, од market research до closing of candidates.

Dot

01/ 2022

People Developer (развој на лидери и лидерски системи во компанија)

Студентски проект

Детално познавање и спроведување на обуки за развој на лидери и жени лидери во компанијата.

Реални проекти направени во текот на Академијата

 • Real
                      project

  Перформанс Менаџмент систем
  Искористени Темплејти: KRA, KPI, Performance Appraisal Form

  Изработен од студенти на #7 група на HR Академија

  Real
                      project

  Поставен Систем за мерење на задоволството на вработените
  Темплејти: Анкета, Прашалник, Employee Satisfaction Survey

  Изработен од студенти на #9 група на HR Академија

 • Real
                      project

  Веб Алатка:Onboarding Plan

  Изработен од студенти на #5 група на HR Академија

  Real
                      project

  HR алатка: Оцени се сам

  Изработен од студенти на #3 група на HR Академија

 • Real
                      project

  HR алатка: Во кој организациски циклус се наоѓа компанијата

  Изработен од студенти на #2 група на HR Академија

  Real
                      project

  Развој на тренинг презентации за Лидерство 1-2 со користење на материјали од Harvard Business Review

  Изработен од студенти на Забрзана Програма група #2

 • Real
                      project

  Креирана програма за развој на жени лидери во компанијата
  Искористени Темплејти: Leadership 1-4 Harvard Business Review

  Изработен од студенти на Забрзана програма на HR Академија

  Real
                      project

  Job Description & Job Ad со ембедирање на Skills-based Recruitment Framework и апликација на CSR & Employer Branding

  Изработен од студенти на Забрзана програма на HR Академија

 • Real
                      project

  Поставена Employer Branding стратегија Работа со макретинг тим и креирање на стратегија за компанија по избор

  Изработен од студенти на Забрзана програма на HR Академија

  Real
                      project

  Презентациски настан: Што мислиме дека се случува во HR, а што навистина се случува?

  Изработен од студенти на група #2 на HR Академија

 • Real
                      project

  Веб Алатка: Браво колега!

  Изработен од студенти на #6 група на HR Академија

  Real
                      project

  Изработка на фидбек и коучинг стратегија и презентации со користење на материјали од Harvard Business Review

  Изработен од студенти на Забрзана Програма

Зошто компаниите треба да инвестираат во HR обука?


Компании кои ја финансирале HR обуката на своите вработени во Creative Hub. Испрати му го ова видео на твојот менаџер.

Ivnest
                companies
Ivnest
              companies

Каков лидер ќе бидеш ти?

Заедно со нашиот познат стендап комичар и алумни на Академијата за човечки ресурси направивме сет видеа кои имаат за цел да ја прикажат „ реалната ситуација во компаниите“, но и да ве мотивираат Вас како идни менаџери на човечки ресурси да ги промените истите.

Што не прави поразлични?


Universities

Факултети

Other
                    academies

Други Академии

Udemy

Udemy

Creative Hub

Creative Hub

3 годишни студии

Checked
Not
                    checked
Not
                    checked
Not
                    checked

5 месеци програми

Not
                    checked
Checked
Not
                    checked
Checked

Работа на реални проекти

Not
                    checked
Checked
Not
                    checked
Checked

Ментори од пракса

Checked
Checked
Checked
Checked

3 опции на цена според потребите на клиентот

Not
                    checked
Not
                    checked
Not
                    checked
Checked

Забрзана програма ( 1 на 1 менторство )

Not
                    checked
Not
                    checked
Not
                    checked
Checked

Гарантирана работа/ пракса

Not
                    checked
Checked
Not
                    checked
Checked

Обука за градење на личен бренд

Not
                    checked
Not
                    checked
Not
                    checked
Checked

Обука за вработување додадена во Академијата

Not
                    checked
Not
                    checked
Not
                    checked
Checked

2 пати неделно сесии со кариерен специјалист додека не се вработиш

Not
                    checked
Not
                    checked
Not
                    checked
Checked

Седиште во Скопје, Приштина и Мајами

Not
                    checked
Not
                    checked
Not
                    checked
Checked

Диплома со ЕКТС кредити

Checked
Not
                    checked
Not
                    checked
Checked

Акредитирани од SHRM

Checked
Not
                    checked
Not
                    checked
Checked

Избери ја програмата која најмногу ти одговара

Само Академија

1699

74 часа

Имаш ограничен буџет?

Најсоодветна за невработени / лица кои бараат надоградба на вештини

Purple
                      thick

Пристап до часовите од Академија за човечки ресурси (без модул регрутација и без модул лидерство )


Purple
                      thick

50 часа работа со ментор со кој ќе вежбаш практични задачи кои ќе го забрзаат процесот на промена на кариера


Purple
                      thick

Сертификат од Creative Hub


Purple
                      thick

EU Certificate with ECTS credits


Purple
                      thick

Обука за градење на личен бренд


Purple
                      thick

Обука за вработување


Purple
                      thick

2 пати неделно сесии со кариерен специјалист


Purple
                      thick

Пристап до платформа за вработување


Purple
                      thick

Практични проекти


Purple
                      thick

Визитинг предавања


Purple
                      thick

Интернационална Slack заедница ( мрежа од алумни од Македонија, Косово и САД наскоро )

Забрзана Програма

3250

142 часа

Програма за лица кои сакаат детално да ги научат сите аспекти од секторот на човечки ресурси, регрутација и лидерство

Идеална за лица кои сакаат за краток временски период да променат кариера и да почнат со работа

Purple
                      thick

Пристап до сите модули регрутација, човечки ресурси и лидерство


Purple
                      thick

50 часа работа со ментор со кој ќе вежбаш практични задачи кои ќе го забрзаат процесот на промена на кариера


Purple
                      thick

Сертификат од Creative Hub


Purple
                      thick

ЕУ Сертификат со ЕКТС кредити


Purple
                      thick

Обука за градење на личен бренд


Purple
                      thick

Обука за вработување


Purple
                      thick

2 пати неделно сесии со кариерен специјалист


Purple
                      thick

Пристап до платформа за вработување


Purple
                      thick

Практични проекти


Purple
                      thick

Визитинг предавања


Purple
                      thick

Интернационална Slack заедница (мрежа од алумни од Македонија, Косово и САД - наскоро )


Purple
                      thick

6 дополнителни проекти за во портфолио

Калкулатор за месечни трошоци

Избери Академија

Избери број на рати

Месечни трошоци :

51 €

Диплома


Врз основа на програмата што ќе ја изберат студентите во Creative Hub можат да се стекнат со Creative Hub сертификат, ЕУ Додаток на диплома со ЕКТС кредити или со SHRM-Recertification Provider диплома.

Diploma

Creative Hub Сертификат
Се издава на студентите на сите програми


 • Ова е идеален избор за студенти на кои дипломата не им е значајна и сакаат само да стекнат вештини.
 • Нашиот совет до студентите е да го објават нивниот Сертификат на Линкедин и да го додадат во делот за образование, за подобро да ги истакнат нивните вештини.
Diploma

ЕУ Диплома со ЕКТС кредити
Се издава на студенти од ЕУ Сертифицирана програма и студенти на Забрзаната програма


 • ЕУ додаток на диплома со ЕКТС кредити го следи моделот на Европска Комисија за неформално образование.
 • Додатокот на диплома содржи детални информации за студентот, програмата, вкупниот број на часови, и ЕКТС кредити со кој студентот се стекнал по завршување на програмата.
 • Ги советуваме студентите кои планираат да го продолжат своето образование и кариера во ЕУ да изберат програма што ја содржи оваа диплома.
 • Оваа ЕУ Диплома е признаена од Универзитетите во Европа како дополнителни кредити при упис на апликацијата на студентот.
Diploma

SHRM – Recertification сертификат
Се издава на студенти од Забрзаната програма


 • Академијата за човечки ресурси е акредитирана од Американската асоцијација SHRM – Society of Human Resources Management со седиште во Чикаго.
 • Creative Hub е SHRM Recertification провајдер и студентите кои се на Забрзаната програма се стекнуваат со дополнителна SHRM диплома.

Хибридна настава


Следи ги предавањата онлајн, а работи ги реалните проекти во живо или вклучи се на live stream.

Разговарај со нашиот
координатор

Независно дали си поранешен студент или сакаш да дознаеш повеќе за програмите, те советуваме да закажеш разговоро со нашиот координатор Стојанчо. Дознај повеќе за Академиите или информирај се за попустите ( доколку земеш две Академии ).

Learning

Академија за човечки ресурси

Научи како да раководиш со тим

Learning

Академија за дигитален маркетинг

Научи да рекламираш на социјални медиуми

Learning advisor

5 причини зошто да започнеш кариера во HR


@cretivehubmacedonia

Високо-платена и доста барана!

На секоја компанија и е потребен оддел за човечки ресурси!

Стратешка!

Оваа професија дирекно влијае во остварување на стратешките цели на компанијата, бидејќи раководи токму со процесите на најважниот двигател – човечкиот капитал.

Лесна за совладување!

HR процесите не се тешки за изучување, забавни се и секој може да се преквалификува во оваа област.

Мала конкуренција, и висока побарувачка!

Со оглед на фактот дека станува збор на нова професија, побарувачката е многу поголема од понудата на пазарот што ве прави компетитивни доколку стекнете добри вештини.

Разновидна!

Вештините кои ќе ги стекнете на Академијата ќе ви отворат шанса да започнете кариера во сектор на човечки ресурси или пак во областа на регрутација. Оваа Академија е одлична и за лица кои сакаат да стекнат лидерски вештини и да раководат со тим.

Прочитај за фидбекот на нашите студенти

од студентите кои ја избрале оваа Академија ја промениле нивната кариера!

добиле зголемување на плата по завршувањето на програмата! !

започнале да работат фриленс по завршувањето на програмата!

Дали си подготвен да се
пријавиш денес?


За да го резервираш твоето место те советуваме да аплицираш сега!
*Цените се зголемуваат наскоро!

Со кликнување на копчето ‘‘Аплицирај‘‘ се согласувам и давам одобрение Креативе Хуб ДООЕЛ - Скопје да ги користи и да врши обработка на моите лични податоци, како и да ги чува во збирката на лични податоци за потребите на процесот за членување во здружението се додека има потреба од нив, по што ќе бидат избришани/уништени во согласност со Законот за заштита на личните податоци. Го задржувам правото во секое време повлекувањето на согласноста да го дадам во писмена форма.

И добиј бесплатен воведен час во човечки ресурси

Се пријавуваш за:

Enroll

Обука за градење на личен бренд


Enroll

92 часа предавања со ментор


Enroll

4 реални проекти


Enroll

8 часа обука за вработување


Featured in


Logos Logos

© Copyright 2023 Creative Hub | Skopje / Pristina / Miami | | contact@cretivehub.mk / + 389 71 214 849 Политика за приватност | Општи правила и услови