Академии
Кариера
Кампус: Македонија
JAVA АКАДЕМИЈА

36-неделна напредна програма со 60 часа вежби која ќе ти даде знаење и насока во твојата кариера како Јава јуниор програмер.

Career possibilities:

JAVA Developer

Career possibilities:

Graphic designer I Freelancer I Art director I Visual communicator Typographer I Branding specialist

ВРАБОТИ СЕ ЗА 1-6 МЕСЕЦИ ПО ЗАВРШУВАЊЕТО
ЗАПОЗНАЈ ГО ПРОФЕСОРОТ

Искусен Java full-stack веб девелопер со големо искуство во целиот циклус на градење и активирање на веб апликации во тим и самостојно.

Повеќе од 10 години искуство во IT, телекомуникација и CMS/EMS индустријата. Стекнати вештини претежно во Java/Spring екосистемот со најмалку 4 годишно имплементирање и на front-end од веб апликациите со Angular, како и поставување на back-end, front-end, database architecture и deployments.

Ице Царев
DevOps Engineer @Swisscom

За кого е наменета оваа академија?

Јава академијата е за почетници исто како и за студенти кои што веќе имаат искуство и практични знаења во програмирање.

Што ќе научат студентите од оваа академија?

На оваа академија фокусот би бил најмногу на основи на програмирање, пишување на јасен, лесно одржлив и надградлив код. Да не ја забораваме и добрата основа во градење на веб апликации. Она што јас како предавач ќе се трудам да го пренесам на студентите е како да знаат што да учат и како да го направат тоа на најбрз и најефективен начин.

Дали преку знаењето од Јава Академија, ќе може да се заработува во Македонија?

Ова секако зависи од самата компанија, но би рекол дека има доста отворени работни позиции во Македонија за Јава Веб Девелопери. Генерално во ИТ професијата скоро секоја функција нуди добра плата: frontend, backend, full-stack, UI/UX design. Се додека студентот се труди и учи, платата нема да му биде проблем.

ПРОГРАМА
Play Button Basics Java (classes, objects, variables, access, scopes, etc.)
Play Button Basics OOP (encapsulation, abstraction, inheritance, polymorphism)
Play Button PostgreSQL installation and setup
Play Button Basics of SQL (CRUD operations + more advanced queries)
Play Button Version Control Systems (history and today’s usage of Git)
Play Button Overview of the Spring ecosystem and using core Spring features
Play ButtonSpring Boot (Spring Data JPA, Spring Web) – Making Web APIs
Play Button Using the Maven build tool
Play Button Additional tools for web development usage (Postman, Putty, PgAdmi, etc.)
Play ButtonDebugging
Play Button Basics of Frontend for Backend developers (Bootstrap, Css, Javascript, Angular)
Play Button Clean code best practices (books, blogs, and design patterns)
Play Button Intro to Agile methodologies
Play Button Basics of various architecture styles and principles for the backend (SOLID, KISS, DRY, Onion architecture, Hexagon architecture, etc.)
Play Button Lots of projects, samples and algorithm implementation
онлајн
предавања
150
часа
9
месеци
секоја сабота
менторски сесии и вежби
ШТО ДОБИВАШ ВО CREATIVE HUB
 • Секоја сабота менторски сесии и вежби на конзолни апликации
 • Менторска поддршка од предавачот (Skype група за време и по завршувањето на Академијата)
 • Изработка на 3 финални проекти: Product Inventory App, Doctor Patient System, Hotel Reservation System
 • Соработка со компании за потенцијално вработување преку конкретна задача и проверка на изработениот код
 • Поврзување со консалтинг компании кои регрутираат јуниор програмери
 • Помош со градење на твојот личен брендинг, CV и GitHub портфолио
 • Speed Networking
 • Интерактивни и практични сесии на работа на проекти со компании
 • Систем на оценување, вработување или пракса за најдобрите студенти
 • Европски сертификат со ЕКТС кредити ***** само во Creative Hub
 • Стануваш дел од глобална #Facebook заедница со колеги од Приштина, Берлин...
 • Практични, а не теоретски предавања
 • Brainstorming сесии
 • „Tech дружби“ ексклузивно за студенти и Алумни
 • Можност за вработување во земјата или странство преку нашите партнерски компании
 • Пристап до нашата Hiring & Outsourcing platform
 • Хакатони
ШТО ВЕЛАТ АЛУМНИТЕ ЗА АКАДЕМИЈАТА
CreativeHub Alumni

Низ повеќе од 30 различни задачи, алгоритми и проблеми, Ице се обиде да ни го објасни Јава јазикот и да ја ни ја доближи неговата употреба и важноста за пазарот. Низ проектите тој не мотивираше да размислуваме како да решаваме проблеми. Целта беше да научиме како да го пренасочиме нашиот начин на размислување кон решавање на овие проблеми преку пишување на код.

Еден од проектите кој го имаме работено е Hotel Reservation System, каде што клиенти ќе можат да си резервираат соба за одреден период во хотелот. Друг проект кој што е работен, Product Inventory е апликација за водење на продукти за одредено складиште. Doctor Patient System пак е проект каде што пациенти може да закажат термин кај својот доктор.

CreativeHub Alumni
ПЛАТФОРМА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Над 3000 компании ја користат нашата платформа за директно да се поврзат со студентите кои сакаат да ги вработат.

CreativeHub Facebook community
CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors CreativeHub Sponsors
Саем за вработување за нашите студенти
Дојди со CV и најди работа.
CreativeHub CreativeHub
ЗАПОЗНАЈ ЈА СОЊА
Твојот регрутер за работа во странство.
CreativeHub Recruter
Избери ја Академијата што
најмногу ти одговара
Colored object
Само Академија
2200 EUR
150 часа

 • Целосна програма
 • Creative Hub сертификат
 • Без eвропска диплома со ЕКТС кредити
 • #Slack заедница
 • Конзолни апликации
 • Секоја сабота менторски сесии
 • Пристап до платформа за вработување
 • Соработка со компании за потенцијално вработување преку конкретна задача и проверка на изработениот код
 • Поврзување со консалтинг компании кои регрутираат јуниор програмери
 • 0% камата за плаќање на рати
Colored object
ЕУ Сертифицирана Академија
2550EUR
150 часа

 • Целосна програма
 • Creative Hub сертификат
 • Европска диплома со ЕКТС кредити
 • #Slack заедница
 • Конзолни апликации
 • Секоја сабота менторски сесии
 • Пристап до платформа за вработување
 • Соработка со компании за потенцијално вработување преку конкретна задача и проверка на изработениот код
 • Поврзување со консалтинг компании кои регрутираат јуниор програмери
 • 0% камата за плаќање на рати

КАЛКУЛАТОР

за пресметка на месечните трошоци
Програма:
Број на рати:
Само Академија
Еу Сертифицирана
Број на рати:


Можност за финансирање на 15, 36 или 50 рати преку NLB Bank или Halkbank
Месечно ќе
издвојувам по

200 €

Имаш прашања?
Stojancho

Пријави се и закажи онлајн состанок со Стојанчо.

Дознај повеќе за програмата, условите за плаќање и почетокот на следната група.

97%

од студентите започнуваат работа во ИТ секторот 1-6 месеци по завршувањето на Академијата

#1

рангирана како најсреќна професија

500-2500 ЕУР

се движат платите на mid-to-senior програмери во Македонија