fbpx

News

Како да го мотивираш својот тим?

Како да го мотивираш својот тим?

Оваа недела, тимот на Creative Hub ја посветува на тебе и твојот тим. До сега креиравме неколку различни статии за да ви помогнеме во процесот на зголемување на продуктивноста.

read more
Како до професионално портфолио кое ќе те вработи?

Како до професионално портфолио кое ќе те вработи?

Вработувањето на професионалци од креативните индустрии од секогаш зависело од нивните претходни ангажмани, квалитетот на нивните проекти и нивниот визуелен идентитет. Токму затоа, увидот во работата на претходните проекти е многу важен. Метафорички, тоа е прозорец на една продавница – што ќе биде изложено зависи само од тебе. 

read more
Зошто цел свет зборува за time-management?

Зошто цел свет зборува за time-management?

Во моментов цел свет е фокусиран на “time management”. Накратко, процесот на организирање и планирање како правилно да го поделиш твоето време помеѓу различни активности. 

read more
Нова сертификација во Creative Hub – SHRM наскоро на Академијата за човечки ресурси

Нова сертификација во Creative Hub – SHRM наскоро на Академијата за човечки ресурси

После успехот кој го постигнавме со престижната британска сертификација CDP, направивме чекор напред кон друга, малку поразлична сертификација наменета за Академијата за човечки ресурси. 

read more
Моќта на боите

Моќта на боите

Боите се оние кои даваат смисла на работите што ги гледаме околу нас. Дали и ти се чувствуваш смирено кога си опкружен со зеленило околу тебе? Дали некогаш си се...

read more
Дали знаеш што е content writing?

Дали знаеш што е content writing?

Content writing претставува процес на планирање, пишување и едитирање на текст, со определена цел. Текстовите можат да бидат со едукативна, маркетинг или продажна содржина и можат да се користат за блог постови, веб сајт, разни статии, видео скрипти, подкаст и слично.

read more
Британска CPD сертификација на Академија за дигитален маркетинг

Британска CPD сертификација на Академија за дигитален маркетинг

На нашите клиенти им е важно да се стекнат со светски признаена дипплома, затоа ги акредитиравме Академијата за дигитален маркетинг и Академијата за графички дизајн во британското тело за акредитација на дипломи – CPD (Continuing professional development).

read more
Студентите од HR изработија tech решение: Браво Колега!

Студентите од HR изработија tech решение: Браво Колега!

Исходот на секој проект е успешен кога тимот што работи на него се состои од различни индивидуи, ентузијасти кои подеднакво придонесуваат. Тимската работа понекогаш се соочува со предизвици, но заедничкиот труд и истрајност не може да не вроди со плод..

read more
Зошто HR секторот е еден од најплатените?

Зошто HR секторот е еден од најплатените?

Што Ви паѓа на памет кога размислувате што сакате од Вашата кариера? Дали помислувате на професија која им нуди шанса за вработување, личен и професионален напредок на луѓето? Можеби и за флексибилни часoви и супер плата?

read more
Пет бенефити на добро лого

Пет бенефити на добро лого

Дали вашата компанија има лого? Најчесто, на овие простори, при почнување со и градење на бизнис создавањето лого не секогаш е приоритет. Зошто е тоа така?

read more
Разликата помеѓу UX и UI дизајн

Разликата помеѓу UX и UI дизајн

Дебатата околу значењето на UX и UI никогаш не стивнува. Двата се клучните карики кога станува збор за функционален дизајн. Откриваме зошто.

read more

          Pin It on Pinterest